Jovanović za Index: Čestitam Mamićima na poslu s Modrićem, ali tko laže - taj radi još nešto

MINISTAR nije na godišnjem, niti planira otići prije nego progura izmjene Zakona o sportu u saborsku proceduru. Očekuje da će se to dogoditi prije ljetnog predaha vladajućih. Mi očekujemo da će se novokomponirani Zakon o sportu konačno i provoditi, jer i aktualni sportski zakonik zabranjuje menadžerske aktivnosti rodbini funkcionera sportskih klubova, udruga i saveza. Ili da stvar bude preciznija: Mario Mamić može biti menadžer, ali njegov otac u tom slučaju ne bi smio biti član tijela HNS-a niti GNK Dinamo.

"Petar Skansi i ja radimo u petoj brzini i danas smo prikupili i zadnje potrebno pozitivno mišljenje iz Ministarstva financija, čime smo osigurali sve potrebne uvjete da idući tjedan i Zakon o sportu i Zakon o sportskoj inspekciji budu raspravljeni i prihvaćeni na sjednici Vlade, nakon čega očekujem da budu izglasani u Hrvatskom saboru prije ljetne stanke!", javio nam se Željko Jovanović.

Nadam se da će iduća sezona biti dokaz funkcioniranja pravne države

"Dakle, za Ministarstvo sporta nema godišnjih odmora dok ne počne primjena novih zakonskih rješenja koja će iskorijeniti i sukob interesa i korupciju u sportu, a naravno i hrvatskom nogometu! Čestitam na uspješno obavljenom poslu s Modrićem njegovom menadžeru Mariju Mamiću, ali ne razumijem kako može raditi bez licence, jer je njegov otac Zdravko izjavio da je vratio licencu! Netko tu laže, a tko laže taj još nešto radi, kaže naša narodna."

I što dalje?

"Nebitno je, sa ili bez licence, jasno je da obitelj Mamić obavlja menadžerske poslove i da po slovu zakona ne mogu biti ni u upravi nogometnog kluba niti nogometnog saveza! Nadam se da će sljedeća nogometna sezona u Hrvatskoj biti dokaz funkcioniranja pravne države u kojoj će se najstrože sankcionirati svaki sukob interesa i kršenje Zakona o sportu."

Pročitajte više