Junak Courtois: Terryjev udarac uopće nije bilo teško obraniti

Foto: Guliver Image/Getty Images

MADRID je ovog tjedna imao puno razloga za slavlje, u finalu Lige prvaka Real i Atletico igrat će prvi gradski derbi u povijesti. Atletico je 40 godina čekao ovaj trenutak, a sada je u prilici osvojiti i europski i španjolski naslov prvaka.

> Ancelotti o moćnom Atleticu: "Zaslužili su finale, u Lisabonu nema favorita"

> Mourinho nakon novog poraza u polufinalu: Ubio nas je penal... i Courtois!

> Zaboravite bunker i tiki-taku, Simeone vraća muški nogomet


Igrači "rojiblancosa" bili su izvan sebe nakon sinoćnje pobjede u Londonu nad Chelseajem.

Najbolji strijelac Atletica Diego Costa rekao je: "Ovo je nevjerojatno! Napravili smo sve da dođemo do finala. I zaslužili smo biti ovdje. Ekipa je odigrala impresivno".

"Kad je Torres zabio, znali smo da naš gol vrijedi dvostruko, borili smo se za njega i uspjeli", dodao je i pohvalio trenera Diega Simeonea: "On je pravi karakter".

O treneru je progovorio i Koke: "Trener nas nije posebno motivirao za ovu utakmicu jer je ona sama po sebi dovoljna motivacija".

Golman Atletica Thibaut Courtois bio je jedan od heroja dvije utakmice s Chelseajem. Na Stamford Bridgeu Mourinho ga je označio ključnim za pobjedu Atletica nakon što je sjajnom reakcijom obranio udarac Johna Terryja glavom.

"Terryjev udarac nije bilo teško zaustaviti, kao ni Hazardov", rekao je nakon utakmice vratar koji je u Atleticu na posudbi iz Chelseaja.

"Chelsea je više napadao nego u prvoj utakmici. Nesretno smo primili gol, ali uspjeli izjednačiti i pobijediti. Još smo šokirani, ali idemo u Lisabon!", rekao je sretni Courtois zahvalivši navijačima na podršci.
 

Pročitajte više