Juniori u borbi za medalju! Bez tri najbolja igrača do polufinala SP-a

Foto: FIBA

HRVATSKA juniorska košarkaška reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva! Igrači Ante Nazora u četvrtfinalu su porazili Kanadu sa 84:71 (23:21, 25:18, 11:15, 25:17).

Hrvatska je do velikog uspjeha stigla bez trojice najboljih igrača svoje generacije, ozlijeđeni Mazalin i Žižić, i Bender koji ne igra zbog HKS-ovog sponzorskog ugovora.

Marko Arapović bio je najbolji sa 20 poena i 11 skokova. Luka Božić briljirao je sa 20 koševa i 10 skokova, a 19 poena dodao je Karačić. Justin Jackson je sa 20 pogodaka bio najefikasniji u sastavu Kanade.

Hrvatska je kontrolirala rezultat tijekom čitavog susreta, a naši reprezentativci nisu se uspaničili niti kada su Kanađani pojačanim angažmanom u obrani stigli na samo tri poena zaostatka početkom četvrte četvrtine. Tada je "povukao" kapetan Marko Arapović koji je pogodio važnu tricu preko ruke za vodstvo 65-59. Kada je najbolji kanadski igrač Dillon Brooks šest minuta prije kraja susreta napravio petu osobnu pogrešku, igra te reprezentacije se raspala, te su do kraja susreta pokušavali samo dalekometnim šutevima preokrenuti rezultat. Promašaje Kanađana naši su mladići spretno koristili, te laganim poenima povećali razliku.

Za finale će igrati protiv Turske, koja je ranije izbacila Australiju sa 81:70. Prvo ime turske reprezentacije bio je Berk Ugurlu sa 16 koševa.

 

Pročitajte više