Jurčić: Nitko nije prepoznao moderni Dinamo! Zaslužili smo ovacije i u drugim gradovima bismo ih dobili!

Foto: Nenad Dugi, Damir Krajač, Ivan Klinđić, Igor Soban / Cropix

DINAMO je već navikao svoje navijače na šokantne završnice europskih kvalifikacijskih dvoboja. U 89. minuti prve utakmice sa Sheriffom Ante Rukavina zabio je jedini gol za minimalnu prednost pred uzvrat u Tiraspolu sljedećeg tjedna.

Imali su Moldavci svojih prilika, ali riječ je o izuzetno slaboj i neuigranoj ekipi. Modri su uz poništeni gol, nepriznati penal zbog ruke u šesnaestercu i par promašaja mogli i uvjerljivije slaviti. No, moglo je završiti i gore, s obzirom da Dinamova obrana propisno za zaplivati, a i u napadu se igrači ne nadopunjuju najbolje. Jurčić je ipak emitirao silno zadovoljstvo.

"Bila je ovo demonstracija modernog nogometa. Žao mi je što to nije prepoznato. Od koga? Od svih. Da se ovakav nogomet igra u nekim drugim gradovima igrači bi dobili ovacije. Mi smo ih zaslužili. Iskazali smo nadljudske kvalitete i zabili gol koji nam nudi mir"


"Rekao sam igračima na poluvremenu da vjeruju, da ćemo zabiti ako će vjerovati. Jako sam ponosan na momčad, igrali smo izvanredan nogomet. Šteta što ambijent nije bio bolji"

"Nikoga se više ne bojimo. Ne vidim kako se može dogoditi da ne prođemo Sheriff. Ne postoji ništa čime nisam zadovoljan. Rani gol bi nam puno pomogao, ali kapa do poda svima, dali su sve od sebe. Pogodak nam puno znači pred uzvrat, ali u Tiraspol idemo pobijediti s idejom da smo bolji od Sheriffa"

Pročitajte više