Kapetanski je vratio Leicester u Premier ligu, a onda je na proslavi oduševio potezom

Foto: Twitter

LEICESTER je jučer na svom stadionu izgubio 2:0 od Blackburna, no malo tko je na King Poweru zbog toga žalio. Naime, Lisice su u prošlom kolu Championshipa slavili 3:1 na gostovanju kod Preston North Enda i tako su osigurale povratak u Premier ligu. Dvostruki strijelac bio je ikonski kapetan Leicestera Jamie Vardy (37).

Vardy je u Leicesteru od 2012., a bio je jedan od ključnih igrača najveće bajke modernog nogometa kad su Lisice 2016. senzacionalno osvojile naslov prvaka Engleske. Gotovo čitava šampionska momčad se osula, no Vardy je ostao vjeran svom klubu i kapetanski ih je vratio u elitni rang.

Nakon susreta protiv Blackburna, uslijedila je proslava naslova prvaka Championshipa, a tijekom dodjele pehara Vardy je izveo potez kojim je oduševio javnost i suigrače. Vardy je odbio sam primiti pehar i pozvao je suigrače Marca Albrightona i Ricarda Pereiru da mu se pridruže. Vardy je protiv Blackburna odigrao 78 minuta, a onda je teren napustio uz ovacije tribina koje su se tako odlučile zahvaliti čovjeku koji je godinama vukao klub kao vođa i koji bi na ljeto trebao napustiti Leicester.

"Nisam još spreman završiti karijeru. Noge su dobro i osjećam se u formi kao i prije pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", rekao je Vardy koji je ove sezone u Championshipu odigrao 35 utakmica i zabio 18 golova. 

Pročitajte više