Kao da je Bale došao na Maksimir: U Ledenu stiže najskuplji hokejaš svijeta

Foto: KHL.hr/Ivana Stancin

STVARI neće postati ništa lakše za zagrebačke "medvjede". Nakon što su protiv vjerojatno najjače momčadi lige igrali prije samo 8 dana, Medveščak opet mora nastupiti protiv Romana Červenke i ekipe SKA Sankt Peterburga, piše KHL.hr.

Više o premijernoj sezoni Medveščaka u KHL-u čitajte na Indexovoj temi.


Ovoga puta bit će i znatno teža situacija, jer se u gostujuću ekipu vratio najubojitiji igrač lige, krilo Ilja Kovalčuk, koji je prošli ogled ova dva protivnika propustio zbog lakše ozljede.

Prošli put, Medveščak je pružio dobru partiju protiv SKA-a, koji su napravili puno u igri s igračem više. Smanjenje powerplay prilika ekipe koja posjeduje toliko ofenzivnog talenta može i mora biti ključna točka ovog dvoboja za momčad Marka Frencha. Ako je zadnja utakmica protiv Atlanta prava indikacija popravka discipline i defenzivne igre, onda su "medvjedi" na dobrom putu. Ako je pak to utakmica protiv Severstala, onda treba očekivati kako će se pak često vaditi iz mreže domaće momčadi.

Do zadnje utakmice protiv Donbassa, ekipa Jukke Jalonena bila je nezaustavljiva, nanizavši 7 pobjeda u regularnom vremenu kroz 7 odigranih susreta, ne primivši pritom pogodak od gostiju iz Zagreba. Donbass je nanio prvi poraz, ali ponudio i dodatnu motivaciju za utakmicu u hrvatskom glavnom gradu. Bilo kako bilo, sasvim je izvjesno da bi jedna od najpotentnijih momčadi lige (35 postignuta pogotka) tražila sva tri boda na ovom gostovanju neovisno o prethodnom rezultatu.

Krilo Viktor Tihonov, koji je bio prava napast u prethodnom okršaju ovih protivnika, još je uvijek prvi strijelac lige (dijeli 1. mjesto s Maksimom Pestuškom iz Dinama Moskve), a Patrick Thoresen i Roman Červenka nastavljaju skupljati bodove. Dvojac je zajedno skupio 19 bodova u samo odigranih 8 utakmica.

Koliko god SKA bio talentiran, Mark French se vjerojatno više brine o nastupu svoje ekipe. Nakon što su dva bolja nastupa (oba poraza u produžetku) ponudila napredak u defenzivnoj igri i disciplini, ipak postoji tračak nade.

Prednost koju SKA posjeduje u klizačkom dijelu morala bi ipak rezultirati određenim brojem kaznenih minuta za Medveščak. Tada penalty kill mora izgledati više kao onaj protiv Atlanta, nego kao onaj u dvoboju protiv Lokomotiva. Defenzivna igra i "zamka" u neutralnoj zoni bila je dobar recept u prvoj utakmici te će se kao taktika vjerojatno predstaviti i u ovoj ogledu. Do bodova će se moći samo ako uz odličnu defenzivnu igru "medvjedi" iskoriste ono malo šansi što im ponudi momčad koja će vrlo vjerojatno većinu vremena imati pak u svom posjedu.

Podsjećamo, utakmica između SKA Sankt Peterburga i Medveščaka na rasporedu je u 19:30 sati.

Pročitajte više