Karačić igrač utakmice u duelu s bratom: Spremni smo za velike utakmice

Foto: Index, Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobjedom protiv Bosne i Hercegovine (28:21) zaključila je nastup u skupini B. Hrvatske rukometaše sada očekuje okršaj s Brazilom u osmini finala rukometnog SP-a u Kataru.

> Stopostotna Hrvatska pregazila BiH

> "U hrvatskoj reprezentaciji nema A ili B ekipe, svi smo jedno!"

> Goluža: Nismo otkrili sve karte koje čuvamo u rukavu

Hrvatsku su do nove pobjede predvodile mlade snage Ivan Slišković, Luka Stepančić, Filip Ivić i Igor Karačić. U prvom poluvremenu Hrvatska je izgledala nadmoćno, motivirano i borbeno pa stoga nije ni čudo da je BiH uspjela zabiti tek osam golova. U drugom poluvremenu došlo je do opuštanja, ali ishod dvoboja ni u jednom trenutku nije došao pod znak upitnika.

Što se tiče toliko spominjanog dvoboja između braće Karačić, Golužin je proglašen za najboljeg igrača utakmice, dok je Ivan susret završio bez postignutog pogotka.

"Ova utakmica za mene je bila od posebnog značaja. Igrao sam protiv brata. Obojica smo odlično igrali, ali imali smo nekoliko početničkih grešaka", rekao je Igor Karačić.

Karačić kaže da još uvijek nije na stopostotnoj razini.


"Ne, ne...morate biti samokritični prema sebi. Vidjeti što ste loše napravili, a što dobro".

Igrači koji imaju manju minutažu na ovom prvenstvu pokazali su da su spremni uskočiti kad god je to potrebno. 

"Mislim da su danas svi dečki iskoristili svoju minutažu i pokazali izborniku što mogu. Svi mogu dati svoj doprinos i u velikim utakmicama", rekao je Karačić.

"Hrvatska ima širinu i veliku snagu. Svi smo spremni za velike utakmice, samo nam treba kontinuitet što izbornik i radi".
 

 
Utakmica protiv BiH izgledala je kao malo jači trening.

"Oni su ispali od Tunisa. Sigurno su razočarani i nisu dali svoj maksimum na ovoj utakmici. Nakon tog kiksa bili su na optimalnoj razini, da je to otišlo prije dva dana na njihovu stranu, tko zna kako bi to danas bilo", smatra Karačić.

"BiH je jak protivnik koji je trebao proći dalje, trebali su biti veliki konkurent za četvrtfinale. Ispali su zbog nekoliko pogrešaka...".

Pet utakmica, pet pobjeda... Hrvatska je sigurno ponovno u euforiji. Možemo li do zlata?

"To će ostati među nama, bitne su sada samo Olimpijske igre", uz smiješak je zaključio Karačić.

Pročitajte više