Karlović prošao u drugo kolo US Opena i pritom poslao Blakea u mirovinu

Foto: Getty Images / Guliver image

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo US Opena pobjedom nad domaćim igračem Jamesom Blakeom. Div sa Šalate je nakon tri sata i 24 minute igre okrenuo 0-2 u setovima i slavio sa 6-7(2), 3-6, 6-4, 7-6(2), 7-6(2).

Obzirom da je Blake najavio mirovinu nakon ovog Grand Slama, bio je ovo ujedno vjerojatno i posljednji Amerikančev meč u profesionalnoj karijeri. Iako je gubio 2-0 u setovima Karlović se nije predavao, već je u trećem setu podigao postotak ubačaja prvog servisa (72%), što mu je osiguralo mirne servis-gemove, dok je istovremeno bio daleko opasniji na prijemu Blakeovog početnog udarca.

U četvrtom setu Blake je  osvojio više poena dok su se igrali gemovi, no kad je set ušao u tie-break, Karlović je tri puta uzimao poen na Amerikančevom servisu za laganih 7-2 i poravnanje na 2-2 u setovima.

Odluka o pobjedniku u posljednjem setu donešena je u tie-breaku. Istim rezultatom kao i u posljednja dva tie-breaka slavio je naš tenisač. Svojim 38. asom na meču poslao je Karlović amerikanca u tenisku mirovinu. Div sa Šalate meč je tako zaključio s 38 as-servisa, 75 winnera i 68 neprisiljenih pogrešaka.

Sljedeći suparnik Karloviću bit će Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je sa 7-6(2), 6-3, 6-2 bio bolji od češkog veterana Radeka Štepaneka.

Pročitajte više