Katastrofa Hajduka u Sigetu: Dragovoljac s četiri komada ispratio Bijele i uzeo bodove spasa!

Foto: Hina; Screesnhot (Soccerway)

HAJDUK u 31. kolu HNL-a izgubio 1:4 kod Hrvatskog dragovoljca koji je tako ulovio vrijedne bodove u borbi za opstanak.

> Tudor nakon teškog rođendanskog poraza izbjegao novinare u Sigetu

Jednu od najlošijih utakmica ove sezone odigrao je Hajduk pred skoro dvije tisuće navijača u Sigetu. Izabranici Igora Tudora, kojem je danas rođendan, gubili su već od treće minute kada je Mrdeža nakon ubačaja iz kuta iskoristio zbunjenost Hajdukove obrane i lošu reakciju Vršajevića koji je pogodio gredu svog gola.

Zanimljiva situacija dogodila se u 20. minuti. Sudac Zebec je najprije dosudio jedanaesterac za Dragovoljac nakon što je Milović igrao rukom, pa promijenio odluku nakon konzultacije s pomoćnikom. Ipak, pet minuta kasnije domaća momčad je udvostručila vodstvo. Doležal je izašao sam ispred Kalinića i rutinski ga prevario. Koliko je Hajduk bio loš u prvih 45 minuta govori i to što Bijeli nisu imali niti jedan udarac u okvir gola.

 

Nekoliko polu-prilika stvorio je Hajduk na početku drugog dijela, no Andrijašević nije bio precizan. Precizan je zato bio Tomić koji je pogodio malu mrežicu Hajdukovog gola za velikih 3:0. Uspio je Hajduk stići do počasnog gola, i to autogolom Špehara koji je u 85. minuti loše reagirao nakon povratne lopte Jozinovića. Ipak, do kraja dvoboja Kalinić je još jednom vadio loptu iz mreže. Rašić je u kontranapadu prevario Maloču i snažnim udarcem postigao gol za potvrdu velike pobjede Dragovoljca.

Podsjetimo, ova utakmica je imala krvavu uvertiru sukobom BBB-a i Torcide

Dragovoljac je i dalje posljednji, no sada ima samo dva boda manje od devetog Osijeka. Hajduk je treći s pet bodova manje od drugoplasirane Rijeke.

Pročitajte više