Kek o smjeni Elvisa Scorije: Našom sudbinom upravljaju ljudi koji nemaju veze s nogometom

Foto: Hina

RIJEKA i Slaven sutra će u Koprivnici odigrati 14. kolo HNL-a, no domaću momčad neće voditi Elvis Scoria. Scoria je smijenjen zbog loših rezultata i posljednjeg mjesta na ljestvici, a zanimljivo je da je bivši trener Slavena dobio otkaz u Rijeci, neposredno prije nego li je trener momčadi s Kantride postao Matjaž Kek.
 
Baš se Kek osvrnuo na Scorijinu smjenu te je istaknuo kako je u Hrvatskoj posao trenera užasno nezahvalan i težak te da uglavnom ovisi o faktorima, koji su sve samo ne nogometni.
 
''Nije mi drago kad se  ovako nešto dogodi bilo kojem kolegi. Naš posao često ovisi o faktoru sreće i dobroj volji ljudi, koji obično nemaju veze s nogometom. Ovakve se stvari često događaju, kad-tad i mene vjerojatno čeka isto. Ne odobravam takve stvari, mislim da je kontinuitet rada i poštovanje jako bitno za rad jednog trenera. U nogometu je važan proces, ali je na ovim prostorima u modi mijenjati trenere. Pred utakmicu u Koprivnici moram misliti na svoju momčad i naše probleme, ali nije mi drago što se Scoriji ovo dogodilo'', rekao je Matjaž Kek.
 

Pročitajte više