Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Boston i Ottawa nastavljaju s tradicijom tvrdih utakmica

Foto: AFP

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Čeka nas peti i finalni susret ove dvije momčadi u regularnom dijelu sezone. Zanimljivo sva je četiri dvoboja dobio Boston koji bi pobjedom danas i teoretski osigurao playoff. Boston je sa Montrealom u utrci za prvo mjesto divizije. Za sada zaostaju jedan bod, a jučer su imali sreće što je Montreal izgubilo jer su i oni izgubili i to od momčadi koja je bila u katastrofalnoj formi. Carolina ih je jučer porazila i tako baš na njima prekinula crni niz poraza. Boston u zadnje vrijeme baš i ne blista. Imaju tri poraza u zadnjih pet utakmicama, a da su bili nešto bolji mogli su već imati prednost na vrhu divizije. Nakon poraza od Islandersa, u subotu su izgubili kod Caroline. Dobili su dva gola sa igračem manje što nije karakteristično za njih jer su najbolja penalty kiling momčad u ligi. Držali su se do treće trećine no tada primaju još dva pogotka. Može se reći da su u krizi, a imaju i ozbiljnih napadačkih izostanaka koji ih ograničavaju. Stvari se u zadnje vrijeme ne razvijaju u željenom smjeru za njih no još su uvijek u igri za diviziju, samo danas im treba pobjeda protiv razbuđene Ottawe.

"Nisu porazi ništa strašno. Samo smo malo zaglibili u nekim stvarima u kojima nismo trebali i to sada trebamo popraviti. Moramo obratiti pažnju i stisnuti u tim segmentima i vjerujem da ćemo biti OK", kazao je trener Cloude Julien. Boston igra bez dvojice ključnih napadača Marchanda i Bergerona. Marchand je najbolji strijelac, a Bergeron jedan od najproduktivnijih igrača. To će im gotovo sigurno stvoriti velikih napadačkih problema. No ionako utakmica ovih dvaju ekipa ionako bi trebale biti obrambeni ratovi. Ottawa se nakon niza od čak pet poraza ipak izašla na pravi put i vratila se pobjedama koje su je malo učvrstile na šestoj poziciji. No i dalje je situacija za njih dosta komplicirana i teška. Samo su četiri boda iznad ispadanja iz playoffa i svaki bi sljedeći kiks za njih mogao biti koban. Tako da ovdje nemaju prostora za nikakva nadigravanja. Morati će se držati svog plana igranja, a to je čvrsta obrana. No ove sezone imaju već kompleks od Bostona kojeg u ni jednom od četiri utakmice nisu pobijedili. Dobro je za njih što su popravili obranu u zadnje dvije utakmice i što ulaze u dvoboj u optimalnoj snazi.

Nakon pobjede nad Flyersima koja ih je izvela iz krize slavili su i protiv Devilsa koje su u svom stilu ostavili bez pogotka dok su od Phile dobili samo jedan gol. Devlilse su slomili na početku druge trećine golovima Pageaua i povratnika u sastav Michaleka koji je puno nedostajalo napadu. Malo su se oporavili u zadnje vrijeme, vratio se spomenuti Michalek i  prvi vratar Anderson na vrata i sada ti sve ipak izgleda bolje za njih."Naš vratar i penalty kiling bili su naš vodič do pobjede. Devilsi su možda u globalu igrali bolje od nas i zaslužili bolji rezultat no mi smo se bolje snašli. U ovom dijelu sezone ne zanima nas igra nego samo stanje na semaforu", kazao je trener Paul MacLean. Smanjila im se lista ozlijeđenih pa su tu sada samo dugotrajne ozljede Karlssoon, Spezza i Cowen te Hoffman no on i nije toliko važan igrač. Stanje je sada općenito bolje i Sensi nemaju izgovor za loše igre.

Prognoza:

Zbroj golova 5 tip: manje


Postaje tradicija da igram undere na susrete ovih ekipa ove sezone no zašto ne ako funkcionira. Još ni jednom ove sezone nisu prešli granicu od pet pogodaka čak ni u produžetku, a igrali su četiri puta. Nisam uzeo marginu od 5,5 jer je koeficijent nažalost neisplativ, ali ova opcija sa povratom na 5 golova mi se čini još boljom. Tri od četiri njihova susreta završila su na četiri i manje golova u regularnom vremenu što mi daje jasan razlog i argument za ovo odigrati. Obje momčadi su TOP 3 lige po obranama i penalty kilingu i naravno nije slučajno što u njihovim susretima nema previše golova.

Ottawa je u zadnje vrijeme jako stisnula obranu, popravili su igru i tri od zadnjih pet utakmica završili ispod 5 golova sa ekipama koje nisu Boston. Boston je pak malo popustio u zadnje vrijeme no to je manje važno, kod njih je važnije gledati međusobne susrete, a i Ottawa nema napadačku snagu da ih razbije. Još jedna jako bitna stvar je to da Bostonu nedostaju dva glavna napadača što će ih uvelike ograničiti u napadu što je samo argument plus ovoj okladi. Za obje ekipa utakmica je izuzetno važna, Ottawa si ne može dozvoliti poraz jer bi kompromitirala šanse za playoff, dok se Boston bori za vrh divizije i poraz im nije opcije. Ako nisu završili u overu u ni jednoj utakmici do sad ove sezone ne vidim kako bi sada kad je tolika važnost susreta, a prilično sam uvjeren da broj golova neće prelaziti brojku četiri.
 

Pročitajte više