Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Lev i Lokomotiv nude "reprizu"?

>>> Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje!

Lev je u srijedu prekinuo mini seriju od dva poraza. Nakon dvije utakmice u kojima je postizao po jedan pogodak, u mrežu Atlanta prije dva dana ubacio je četiri paka. Napadački su Česi odigrali puno bolje nego u ranijim susretima, no presudila je njihova odlična obrana. Limitirali su protivnika na samo 16 udaraca, a sami su uputili 23 udarca više. Sve do 45. minute vodila se izjednačena borba. Tada prvo Jakub Klepiš koristi jednu pogrešku ruske momčadi u neutralnoj trećini, a nakon tri minute Ondrej Nemec postavlja konačni rezultat.

"Napokon nismo loše ušli u susret, a osim toga u napadu smo napravili korak naprijed u odnosu na prethodne utakmice. Ključno je da u narednom periodu smanjimo nepotrebne pogreške i da se ne opuštamo nakon što uspijemo povesti“, istaknuo je napadač Roman Červenka.

Trener Vaclav Sykora dotaknuo se sljedećeg protivnika: "Poznajemo Lokomotiv jako dobro. U gostima smo protiv njih izvukli bod, a odigrali smo poprilično dobro. Sutra nam je cilj uzeti sva tri."

Utakmica koju je spomenuo Sykora bila je odigrana prošli tjedan i u njoj su Pražani imali prednost od 1:0 sve do 56. minute kada Lokomotiv uspijeva izjednačiti, a nakon toga u produžecima i postići odlučujući pogodak.

Dojam je u zadnje vrijeme da kako god odigra Lokomotiv ne može izgubiti. Sastav iz Jaroslavla je nanizao deset pobjeda ukupno, ali i 11 pobjeda u gostima. Na strani je taj klub izgubio samo jedan susret. Bilo je to još sredinom rujna u Nizhny Novgorodu. U srijedu su ponovno pokazali zašto su tako uspješni. To je odlična igra u obrani. Do sada je Lokomotiv primio samo 49 golova, odnosno najmanje u ligi. U gostima prosječno primaju tek 1,86, a u zadnjih 10 utakmica pomalo nevjerojatnih 1,20.

U srijedu su gostovali kod izuzetno snažnog CSKA i ostavili ga nuli. S druge strane, Lokomotiv je poentirao u četiri navrata i pokazao koliko zapravo može odigrati dobro u napadu.

"Dobiti CSKA u gostima 4:0 je velika stvar za naš klub koja će nam svima dati dodatno povjerenje u vlastite mogućnosti. U prvoj trećini izgledali smo poprilično loše, no u drugoj smo odigrali izvanredno. U zadnjoj nas je spašavao vratar Varlamov (ukupno 34 obrane, op.a.)“, poručio je trener Tom Rowe i otkrio što ga najviše muči u ovom trenutku: "Nažalost, branič Dmitrij Kulikov neće nam moći pomoći u Pragu. Ima problema s koljenom i ako sve bude prema planu na led će se vratiti početkom prosinca."

Prognoza:

Lev - Lokomotiv, tip: manje od 5,5 golova

Lev i Lokomotiv prošli su tjedan odigrali 1:1 u regularnom vremenu i teško je pronaći neki razlog zbog kojeg bi danas gledatelji u Pragu trebali vidjeti puno više golova. U spomenutom susretu Pražani su vodili sve do 56. minute, kada primaju gol i kasnije gube u produžecima.

Obračun je to sastava koji se prije svega pouzdaju u obranu i odlične vratare. U utakmicama domaćeg sastava prosječno pada 4,67 golova, a u susretima Lokomotiva 4,19. Do sada je Lokomotiv primio samo 49 golova, odnosno najmanje u ligi. U gostima prosječno primaju tek 1,86. Pražani su također odličnu u defanzivi. Primjerice, u zadnjem susretu Atlant su limitirali na tek 16 udaraca.

Pročitajte više