Kladite se uz Index i Dvoznak.com: TPS će naplatiti sve probleme Ilvesa

Foto: Ilves

>>> Sve savjete i analize za klađenje potražite na adresi za pametnu okladu, dvoznak.com.

Katastrofe Ilvesa se nastavljaju: upisali su i šesti uzastopni poraz, a upravo je taj bio i najuvjerljiviji u vrlo neslavnom nizu - Assat ih je pred svojim navijačima svladao s visokih 6:1. Bio je to i ukupno šesti poraz Riseva na gostovanjima uz tek jedan osvojeni bod; za pobjedu još uvijek ne znaju.

"Cilj nam je prvo maknuti svo zlo koje je nanijela prošla uprava, a nakon toga ovaj klub učiniti daleko popularnijim uz rezultatski napredak", kazao je novi predsjednik Kainulainen.

Najveći dioničar kluba, Manngardin, vjerojatno je najveći gubitnik uz ex-predsjednika kluba praktički je prognan, protiv njega su pokrenuti mnogi protesti, zbog čega je na prodaju dao svih 58,3% vlasničkog udjela što ih ima u Ilvesu, iako nova uprava nije zahtijevala baš takvo što od njega.

"Zahtijevali smo samo da prepolovi svoj udio u vlasništvu kako ne bi bio većinski, ali i na ovo se ne možemo žaliti“, dodao je Kainulainen.

Teško je vjerovati da se ovakva situacija nije nimalo odrazila i na ekipi koja je potpuno "potonula", a danas se sreće s vrlo poznatim licem - novim TPS-ovim trenerom Pajuojom koji je prošle dvije sezone predvodio struku Riseva.

"Koliko sam uspio vidjeti, na terenu se nije previše toga promijenilo. Naša je želja vrlo jasna, idemo po nove bodove"

Izrazita želja za poražavanjem bivšeg kluba je prisutna, a Pajuoji bi u njoj od velike pomoći mogao i morao biti najnoviji igrač pristigao iz NHL-a: kapetan finske reprezentacije i Minnewota Wilda - Mikku Koivu. Riječ je o jednom od najmoćnijih napadača današnjice, što će se teško svidjeti itekako poroznoj Ilvesovoj obrani.

"Koivu je jedan od najvećih profesionalaca. Bilo da igra za klub ili reprezentaciju, pokušava dati svoj maksimum u svakom susretu, zbog čega uostalom i je jedan od najboljih u svijetu“, pohvalio ga je Pajuoja.

U 488 odigranih NHL utakmica ovaj je finski napadač postigao 108 pogodaka kojima je pridodao čak 253 asistencije, što je itekako impresivan učinak. Dvoboj protiv Ilvesa bit će ujedno i njegov premijerni, što nije slučajno - upravo će protiv Ilvesa klub proslaviti 90. godišnjicu postojanja, zbog čega se očekuje "paklena" atmosfera.

Prognoza:

TPS – Ilves, tip: pobjeda TPS-a


Ne znam uopće otkud krenuti pisati o Ilvesovim problemima. Nova uprava, prognan predsjednik, predaja vlasništva kluba, ozljede braniča, rano ujutro otkazan i put navijača... U takvom stanju Risevi večeras gostuju kod TPS-a koji je u potpuno drugačijem ozračju: slavi se njihov 90. rođendan, sve je spremno za veliku feštu, očekuje se vrlo visoka pobjeda. Stoga TPS nema pravo večeras igrati na pogodak-dva, već mora "gaziti" goste koliko god je to moguće. Kako Ilvesu nedostaje nekolicina standardnih braniča, a u takvoj situaciji su primili barem četiri pogotka u posljednja četiri susreta, over golova domaćina kao i njihova pobjeda još su izgledniji. U njemu bi večeras trebao znatno pomoći i novi napadač - legendarni Koivu koji je u NHL-u upisao 108 pogodaka i 253 asistencije, a Ilvesova je obrana ipak nekoliko klasa ispod onih iz američke lige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara