Klopp gubi povjerenje navijača: "Borussia se nikada ne predaje"

Foto: Screenshot; Bild, Guliver Images/Getty Images

"ZIMSKU pauzu ćemo iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za proljetni dio prvenstva. Ništa još nije izgubljeno", rekao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp u prosincu prošle godine.

U to vrijeme osjećala se doza optimizma i nada da će Klopp posložiti stvari te da će početkom 2015. godine Borussija Dortmund odlučnim koracima izaći iz zone ispadanja. Međutim, aktualni viceprvaci Njemačke odigrali su dvije utakmice u nastavku prvenstva, a od šest mogućih osvojili su samo jedan bod. Borussia je sada prikovana za dno sa 16 osvojenih bodova, odnosno dva manje od Herthe, Stuttgarta i Freiburga.

"Nema predaje"



Nakon poraza od Augsburga, navijači Borussije po prvi put su iskazali nezadovoljstvo pa su im se igrači morali ispričavati. Bild je stoga napravio logičan korak te je postavio pitanje treba li Klopp podnijeti ostavku. 54 posto čitatelja smatra kako je on još uvijek prava osoba za Borussiju, dok ostalih 46 posto smatra da je vrijeme za njegov odlazak.

"Svaka kritika je na mjestu. Svaki poraz nas boli. Imam osjećaj kao da je sve što radimo - krivo. U potpunosti razumijem navijače i njihovu frustriranost, ali nećemo se predati", rekao je Klopp.

"Borussia se nikada ne predaje. Moramo pokazati hrabrost u teškim trenucima, a ja sam taj koji mora ekipu vratiti na pravi put", poručio je Klopp.

Borussia novu šansu za izlazak iz krize ima u subotu kada gostuje kod Freiburga.

Pročitajte više