Klopp o odlasku Götzea: Ja sam kriv jer ne mogu biti Guardiola

Foto: Guliver Image/Getty Images

DAN UOČI sudara s Real Madridom dortmundsku Borussiju potresla je vijest o odlasku mlade zvijezde Marija Götzea u redove rivala i novog prvaka Bayerna.

> Njemački Messi za dobrodošlicu Guardioli: Mario Götze potpisao za Bayern, Borussiji 37 milijuna eura!

Trener Jurgen Klopp u takvoj atmosferi mora pripremiti momčad za najtežu utakmicu sezone u polufinalu Lige prvaka. Odlazak 20-godišnjeg ofenzivca nije mogao spriječiti, Bavarci su platili traženih 37,5 milijuna eura koliko stoji u ugovoru.

Klopp saznao nakon Malage

"Götze je otišao jer je bio želja Pepa Guardiole. Ako je itko kriv, onda sam to ja zato što ne mogu biti 15 centimetara niži i što ne mogu naučiti španjolski. Götze želi raditi s nevjerojatnim trenerom poput Guardiole, a ja ne mogu odjednom početi igrati tiki-taku", poručio je Klopp.

"Saznao sam za Götzeov odlazak dan nakon što smo izbacili Malagu. Bio sam samo 24 sata sretan zbog uspjeha".

"Netko ne želi da budemo uspješni, ali ako reagiramo na pravi način, možemo izvući snagu i iz ove situacije", dodao je Nijemac.

Matthaus: Trenutak za prodaju Götzea je nepošten

Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus komentirao je "slučaj Götze" rekavši kako ne može vjerovati da je Bayern takvu vijest objavio dan prije polufinala Lige prvaka.

"Navijači se osjećaju izdano. Trenutak je nevjerojatan, i nepošten", rekao je bivši igrač Bayerna i dodao:

"Bilo tko zlonamjeran sada će se sjetiti utakmice s Malagom u četvrtfinalu. Götze je bio ključan igrač, ali i promašio šest-sedam velikih prilika. Bio je nervozan, a očito je cijela ta priča trajala neko vrijeme".

Pročitajte više