Klopp posijedio od muke: Kako s rezervnom obranom zaustaviti Mandžukića?

Foto: Getty images

DANAS je na rasporedu veliki derbi Bundeslige i praktički repriza prošlogodišnjeg finala Lige prvaka između Bayerna i Borussije. Oči cijelog svijeta bit će uprte u Dortmund, gdje će se momčad Jurgena Kloppa pokušati sasvim približiti prvoplasiranim Bavarcima. Nakon 12 kola dijeli ih četiri boda.

Trener Bayerna Pep Guardiola još nije sasvim zadovoljan onim što je napravio na Allianz Areni.

Momčad je malo bolja nego prije, ali i dalje to nije moja momčad. Treba mi još vremena. Imali smo jako dobre rezultate, ali moj je stil igre posve drugačiji. U Njemačkoj postoji kultura kontranapada koja nije dio moje igre. To je proces. Ne mogu reći da smo veliki jer smo na vrhu ljestvice i jer smo prošli dalje u Ligi prvaka. I dalje nismo veliki", rekao je Španjolac.

"Igramo i treniramo za ovakve utakmice i sretni smo zbog ovakve prilike. To je velika, velika prilika. Borussija je najbolja momčad na svijetu u tranziciji. Ako im dopustimo da trče na nas onda nećemo imati šanse. Moramo igrati najbolje što možemo. Ne smije biti izgovora. Mrzim izgovore", dodao je španjolski strateg u najavi dvoboja.

Klopp: 80 posto sijedih sam zaradio ovog tjedna



S druge strane strateg Borussije pokušava pronaći način da zaustavi hrvatskog golgetera Marija Mandžukića, strijelca već osam prvenstvenih golova. Veliki problem Kloppu predstavljaju ozljeda i još ne zna kako skrpati obranu. Domaćini će biti bez Piszczek, Subotića, Hummelsa i Schmelzera.

"80 posto sijedih koje imam na glavi zaradio sam ovog tjedna. Moramo postaviti obranu, koja zajedno nije odigrala niti 20 utakmica. I dalje imamo momčad koja posjeduje kvalitetu, i to popriličnu. Mi se jednostavno moramo prilagoditi na prilike i pokazati da možemo nadjačati sve probleme. Momčad je na to spremna", rekao je Klopp uoči dvoboja.

Što se tiče međusobnim dvoboja u Dortmundu, u posljednjih šest susreta Borussija je upisala četiri pobjede i jedan remi, dok je Bayern slavio sam jednom i to u svibnju prošle godine u finalu Lige prvaka. U ovih šest utakmica postignuto je 21 gol, odnosno više od tri po dvoboju.

Pročitajte više