Košarkaši ljuti: Džaba nama sport, ako ne pobjeđujemo

Foto: Hina
Video: Dario Dalmacija 

U ODLIČNOJ utakmici Hrvatska je ipak poražena od Grčke u drugoj utakmici skupine Eurobasketa. Iako su imali vodstvo od 11 razlike, Grci su na kraju prelomili susret na drugu stranu i slavili 72:70. Igračima je teško pao poraz, iako su odigrali vrlo dobru utakmicu. 

"Nisam čovjek koji jako teško trpi poraze, ali ovo mi nije dobro palo. Posljednjih pet minuta vidjelo se da više nemamo nimalo snage, svu smo energiju potrošili. Iako smo dobro nadoknađivali izostanke Bojana i Tomasa, zadnjih pet minuta Grci su nas ulovili na svoje finte. Imali smo sjajnu atmosferu i podršku tijekom utakmice i ovo je velika šteta", razočaran je Roko Leni Ukić.

"Ovaj poraz ostavit će posljedice zbog naporne završnice, ali moramo se oporaviti i odigrati muški u nastavku te kapitalizirati kvalitetu koju imamo", dodao je kapetan.

"Ovo je najgore emocionalno pražnjenje koje smo mogli doživjeti. Ne znam. Igrali smo dobro, imali smo 11 razlike, ali nismo uspjeli napraviti taj dodatni korak. Možete reći da smo igrali dobro, ali u sportu se računaj samo pobjednici. Džaba mi radimo sport, ako gubimo. Moramo naredne utakmice odraditi kao treba, pa u četvrtfinalu i polufinalu konačno napraviti taj toliko željeni rezultat", iskreno će Šarić, još uvijek vruće glave. 

Izbornik Velimir Perasović zahvalio se na podršci, a poraz je pripisao nedostatku snage. Smatra da su Grci odigrali mudrije (pogledajte video). 

Pročitajte više