Kostelić osvojio Mali kristalni globus u superkombinaciji!

IVICA KOSTELIĆ osvojio je Mali kristalni globus u superkombinaciji. Slavio je u Sočiju ispred Beauta Feuza i tako drugu godinu zaredom osvojio globus u superkombinaciji.

Nažalost, iz Rusije ne stižu samo dobre vijesti. Ivica je prema riječima direktora reprezentacije Vedrana Pavleka osjeti bol u koljenu. Sumnja se da je riječ o ozljedi meniskusa desnog koljena, a sve će se znati nakon pregleda koje će Ivica danas obaviti.

Najbolji hrvatski skijaš je nakon spusta zauzimao 15. mjesto i zaostajao 1.52 sekunde za vodećim Beatom Feuzom, ali slalom je odradio briljantno. U cilj je ušao s ogromnih 2.57 sekundi prednosti pred Benjaminom Raichom i više ga nitko do kraja nije uspio "skinuti", uključujući i Feuza koji je na koncu osvojio drugo mjesto s 1.16 sekundi lošijim vremenom.

Nažalost po dolasku u cilj Ivica se požalio na bolove u desnom koljenu. U toku vožnje slaloma još u gornjem dijelu staze je osjetio bol u desnom koljenu, ali je mogao nastaviti vožnju bez većih bolova.

Međutim po dolasku u cilj nije mogao ispružiti koljeno i po njegovim riječima osjeća slične simptome koje je već osjetio 2003. godine kad je 15.12.u Madoni di Campiglio također pobijedio u utrci slaloma. Pretpostavlja da je u pitanju meniskus. Ivica se uputio na magnetnu rezonanciju u Krasnaja poljani te će se nakon toga odlučiti o daljnjim koracima.

Ivica je tako s tri od četiri moguće pobjede u kombinaciji ove sezone (Wengen, Kitzbuhel, Soči) osvojio mali globus s 36 bodova prednosti pred Feuzom. Povećao je i prednost nad švicarskim skijašem u ukupnom redoslijedu, ona sada iznosi 70 bodova. Trećeplasirani Austrijanac Marcel Hirscher sada zaostaje 218 bodova.

Kosteliću je ovo šesta pobjeda sezone i 24. u karijeri u Svjetskom kupu. U kombinaciji mu je to, pak, osmo slavlje.

Treći u nedjelju na stazi na kojoj će se 2014. voziti olimpijske utrke bio Francuz Thomas Mermillod Blondin. Naš Natko Zrnčić-Dim je osvojio vrlo dobro 12. mjesto, a do prvih je bodova ove sezone došao i Dalibor Šamšal osvajanjem 28. mjesta.

SK skijaša, superkombinacija (Soči), rezultati:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 2:50.21
2. Beat Feuz (Švi) +1.16
3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +1.77
4. Matteo Marsaglia +2.02
5. Benjamin Raich (Aut) +2.57

12. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.12
28. Dalibor Šamšal (Hrv) +10.76

Konačni poredak u kombinaciji:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 336 bodova
2. Beat Feuz (Švi) 300
3. Romed Baumann (Aut) 159



Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 1043
2. Beat Feuz (Švi) 973
3. Marcel Hirscher (Aut) 825
4. Aksel Lund Svindal (Nor) 691
5. Didier Cuche (Švi) 661

56. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 107

Pročitajte više