Nole može Gipsu biti unuk, ali mu je očitao lekciju

Foto: AFP

"OVO je kao da je Hrvatska spustila sondu na mjesec!" izjavio je prije godinu dana Ivica Kostelić, želeći objasniti spektakularnost i nedostižnost njegovog prvog i Zrnčić-Dimovog drugog mjesta u superkombinaciji Chamonixa.

Otac i sin Kostelić: Mi smo u ratu protiv cijelog svijeta i nijedan drugi sport se ne može usporediti sa skijanjem

Ivica je samo bio na tragu kojim je odavno krenuo njegov otac i koji je dodatno utabao prošle godine, javnom prepirkom s još jednim sportskim ocem. Stav sina i (prije svega) oca Kostelića je jasan: "Svaka čast tim vašim "sportovima", ali jedino skijanje je prava stvar, a naše pobjede izvojevane u brutalnim uvjetima i jednako žestokoj konkurenciji, ne mogu se usporediti s vašim smiješnim igricama" i nikad ne propuštaju to istaknuti. A to je, koje li "slučajnosti", uvijek prilikom dodjela nekih nagrada.

Isto se dogodilo i sad: Dok je najbolji tenisač svijeta u Londonu dobio sportskog “Oskara“, prestižnu nagradu Laureus, ispred Messija, Vettela, Bolta, Nowitzkog, Ivica je proglašen za najboljeg sportaša Zagreba. Naravno da pored Gipsa to nije moglo "proći nekažnjeno": Otac Kostelić je poručio da tenis može igrati svatko.

Može li "svatko" pobijediti Nadala u pet setova?

Sam Novak Đoković je priznao da mu je tenis najveća ljubav, ali da je skijanje bez dvojbe najbolji sport kojim se bavio i da mu je žao što nikada profesionalno nije odvozio bar jedan slalom. Nije želio komentirati izjave Anta Kostelića da je tenis lakši sport od skijanja, ali je iskoristio priliku da čestita na svim uspjesima Ivici i Janici. Tko je u ovoj priči ispao uskogrudan, a tko pravi sportaš, prosudite sami.

Nema dvojbe da je skijanje, u kojem je Ivica Kostelić najbolji natjecatelj na svijetu, krvav sport, kao i da Nole barem djelić tog "Oskara" kojeg je osvojio, može zahvaliti i svojim imitatorskim egzibicijama i šoumenskom talentu, ali je li Ante Kostelić gledao Đokovićevu pobjedu u finalu Australian Opena? Da je, svjedočio bi meču koji je bilo naporno i gledati i koji je trajao kao otprilike 400 slalomskih laufa. Glupa usporedba? Apsolutno! Ali ništa pametnija od Gipsovih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara