Kostelić otkazao gostovanje na HRT-u zbog sponzora na dresu

Foto: Index

U NAJTAMNIJEM kutku interneta pojavila se vijest kako je Ivici Kosteliću zabranjeno gostovanje na četvrtom programu HRT-a, jer je želio biti u hrvatskom dresu. Ova informacija, koju je nepoznati autor teksta dobio od "insidera s Prisavlja", proširena je stavom da HRT nema problema sa srpskim sportašima i njihovim dresovima dok stoje pred kamerama hrvatske televizije.

Kostelić otkazao gostovanje

Istina je, ipak, nešto drugačija. Kostelić je zamoljen da ne dolazi u emisiju Studio 4 u trenirci oblijepljenoj sponzorskim reklamama, jer bi HRT mogao snositi posljedice zbog prikrivenog oglašavanja. Kostelić je, na kraju, otkazao gostovanje.

S druge strane, HRT, kao ni bilo koji drugi medij, ne može utjecati na to što će sportaš nositi dok daje izjavu na konferenciji za novinare ili u sportskoj dvorani, kao što je to bio slučaj s Novakom Đokovićem, odnosno sa srpskim tenisačima.

Hrvatski skijaški savez: Nikome ništa nije zabranjeno

Index je kontaktirao glasnogovornika Hrvatskog skijaškog savez Nenada Erora, kojem na prvu ništa nije bilo jasno. Kada smo mu objasnili da se pojavila vijest da je HRT zabranio Kosteliću da gostuje u jednoj emisiji u hrvatskom dresu, odmah nas je prekinuo:

"Neistina!", rekao je Eror.


"Ne mogu komentirati nešto što je neistina. Nikome ništa nije zabranjeno. Nikada nismo imali problema s HRT-om, kao ni s bilo kojom drugom televizijom", izjavio je Eror, koji je nadodao da je pravilo Saveza da skijaši na televiziji nastupaju u službenoj opremi.

"Kostelić je zamoljen da ne dolazi u emisiju sa sponzorskim obilježjima"

Ubrzo je stiglo i priopćenje s HRT-a.

"Potpuno su neistinite tvrdnje da Ivici Kosteliću nije dopušteno gostovanje u emisiji na HRT-u u hrvatskom dresu. Ivica Kostelić je zamoljen da ne dolazi u emisiju sa sponzorskim obilježjima. Pri tome ističemo i kako povod gostovanju nije bio sportski događaj već premijera filma.

Uredništvo emisije je još u 14 sati na kolegiju upozoreno da pripazi na potencijalno spornu situaciju prilikom dogovaranja gostovanja. Još jednom ponavljamo kako nitko nije zabranio dolazak proslavljenom sportašu u hrvatskom dresu. Također, napominjem i kako je HRT već prekršajno kažnjen zbog prikrivenog oglašavanja jer je svojedobno jedna kolegica napravila intervju s Dubravkom Šimencom koji je nosio majicu s natpisom jedne pivovare". 

Pročitajte više