Kovač: Ne zanima me Balotelli, imam svoje slatke brige

Foto: Getty Images / Guliver image 

NIKO KOVAČ iza podneva se s pomlađenom reprezentacijom Hrvatske vratio iz Londona, a navečer na Maksimiru okupio sve igrače na koje računa za Italiju.

> Upute za navijače koji putuju u Milano

"Kratka noć je iza nas. Kasno smo legli. Zadovoljni smo utakmicom, rezultat nije kakvog smo priželjkivali, željeli smo najmanje nerješeno, ali rezultat je korektan. Argentina je bila u najjačem sastavu. Moram naglasiti da je moja ekipa imala pola treninga, tu se ništa ne može uigrati, i zato im svaka čast što su se držali zajedno i parirali Argentini, no okrećemo se budućnosti", rekao je Kovač na početku.

"Svi su sinoć odigrali odlično. Nogomet je kolektivni sport, pojedinac može riješiti utakmicu, ali kolekktiv je taj koji pokreće. Sama činjenica da sam te dečke stavio sinoć u sastav govori koliko znaju", dodao je.

Zbog ove ekspedicije Kovač se još nije u potpunosti stigao posvetiti Talijanima. 

"Nisam čitao što se tamo događa, ne znam tko je otpao, ali budite sigurni da imaju izrazito dobru ekipu i zamjene", upozorio je.

Na pitanje je li ekipa iz Zagreba u prednosti za prvi sastav u odnosu na "londonsku bojnu", Kovač je rekao da je sukladno umoru ostavio dio ekipe u Zagrebu, i sigurno je da imaju veću šansu nastupiti u nedjelju.

Kakvu ćete Hrvatsku postaviti?

"Vidite da je i Conte zatvorio kamp, ne curi ništa, ali nije tajna da ćemo morati biti strpljivi i organizirani bit će ih teško probiti. Moramo tražiti male rupice i pokušat ćemo".

Izbornik nije htio puno o sastavu, a na pitanje o dvojbama samo se nasmijao. Nema niti jednu.

Može li Hrvatska zaigrati 4-4-2 i protiv jačeg protivnika nego što je Azerbajdžan?

"Za vas igramo formaciju s jednim napadačem, za nas su to tri, ali vidjet ćemo. Imam samo slatke brige. Mandžukić i Kramarić su već igrali zajedno".

Ne brine ga ni sastav Talijana.

"Zaza, Immobile, Balotelli, tko god bude igrao, ja na to ne mogu utjevati. Imam svoje slatke brige. Znam samo da neće biti Pirla. Talijani će poduzeti sve da nam uzmu tri boda".


Smatrate li da Talijani imaju kvalitetnije igrače kao što kaže Dario Šimić?

"Ja ne želim o protivniku. Ja znam koliko su kvalitetni, ali nikada od mene nećete čuti takve usporedbe".

Danas imate prvi zajednički trening. Je li to hendikep?

"Nije. I uoči Bugarske nismo ponedjeljak i utorak ništa radili, sve je odrađeno kako smo zacrtali prije. Danas ćemo intenzivnije opteretiti igrače. Gledajući sada na ovo što smo doživjeli jučer, jako sam zadovoljan treningom. Svi su zdravi i to mi je drago", dodaje Kovač.
 

Pročitajte više