Kovačevi aduti: Halilović i Kramarić napadaju Maltežane

Foto: Index

HRVATSKA će u utorak navečer otvoriti kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. Pulenima Nike Kovača na Maksimiru će se od 20.45 sati suprotstaviti nejaki Maltežani.

Izbornik je još u prijateljskom susretu protiv Cipra pokazao namjeru da donekle pomladi nacionalnu momčad za novi ciklus, a ako je vjerovati tom posljednjem pripremnom dvoboju, ali i treninzima, priliku bi protiv Malte mogla dobiti nekolicina novih lica poput Andreja Kramarića i Alena Halilovića.

Na golu je neprikosnoven Danijel Subašić, dok će stoperski par gotovo sigurno oformiti Ćorluka i Lovren. Srna je naravno desno, dok je pozicija lijevog beka još uvijek pod upitnikom. Strinić je u prednosti u odnosu na Pranjića, međutim kako se radi o izrazito defenzivnom protivniku, veznjak Panathinaikosa je možda bolje i taktički praktičnije rješenje.

Nadalje, ma koliko mu puta sugerirali da to i nije najbolje rješenje, za vjerovati je kako će Niko Kovač ostati pri svome i u sredini terena spariti Modrića i Rakitića. Na lijevom krilu priliku će dobiti Kovačić, dok bi ono desno trebalo biti rezervirano za Halilovića. Na ovom mjestu opcija je i Olić, koji je i u Brazilu, unatoč 35 godina na leđima, pokazao da još može biti od velike pomoći.

U sustavu 4-2-1-1, sjajni golgeter Rijeke Andrej Kramarić trebao bi predstavljati povučenu špicu, dok će Mario Mandžukić, kao i protiv Cipra biti najistureniji hrvatski nogometaš. Zapravo u odnosu na taj prijateljski dvoboj, moguća je promjena samo u sredini terena, gdje bi se trebao vratiti oporavljeni Rakitić, a Marcelo Brozović preseliti na klupu.

Pročitajte više