Kovačevi igrači priznali: Više nismo momčad

Foto: Hina 

"ONI su više željeli pobjedu. Na početku kvalifikacija igrali smo kao momčad i borili se jedan za drugoga. U posljednjim utakmicama to više nije tako. Ne znam zašto", kratko i jasno kazao je nakon poraza u Norveškoj Ivan Perišić.

Hrvatske zvijezde Reala, Barce, Intera i Juventusa zajedno u reprezentaciji ne mogu spojiti dva prava dodavanja. Pojedinci izgledaju potpuno beskrvno i nezainteresirano. Konačno je to priznao i Niko Kovač, no od njega smo ipak očekivali rješenje problema, ne zakašnjelu konstataciju. 

"Trebamo biti realni te veliki u pobjedi i porazu te čestitati Norvežanima. Imali smo neke šanse na početku drugog dijela, ali opet nije bilo realizacije. Nismo bili pravi u posljednje dvije utakmice, nedostajalo je agresivnosti i zajedništva", ponovit će Perišić, jedan od onih koji su se protiv Norveške trudili da izbjegnemo debakl.

Pred kraj utakmice prijetio je Hrvatskoj rezultatski potop. Norvežani su se petama, poput Barcelone, dodavali u Subašićevom petercu. Izgledalo je ponižavajuće.

Igrali smo "ti meni, ja tebi"

"Teško je sad pričati o ove dvije utakmice, željeli smo svih šest bodova, a na kraju smo uzeli samo jedan. Ovo je veliko razočaranje za naše navijače i ispričavamo se. Idemo sada dignuti glavu gore i plasirati se u Francusku", smatra Domagoj Vida.

Ni on nije mogao reći tko je kriv što Hrvatska izgleda ovako jadno. 

Teško je sad pričati o tome tko je odgovoran. Nismo bili na nivou, nismo znali odgovoriti na presing. Igrali smo -  ti meni ja tebi. Nismo zaslužili pobjedu. Vjerujemo da ćemo izaći iz ovog još jači. Izvući ćemo pouke. Navijači neka budu uz nas i idemo već protiv Bugarske, mada pred praznim stadionom, uzeti bodove. Možemo do Francuske", vjeruje stoper Hrvatske, iako više ne ovisimo sami o sebi, već o rezultatima drugih. 

 

Pročitajte više