Kovačić golom odgovorio na kritike: Inter slavio protiv Čopovog Cagliarija

Foto: Hina, Index

INTER je s 2:1 slavio protiv Cagliarija u 24. kolu Serie A i ostao u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Mateo Kovačić dobio je priliku od prve minute u milanskoj momčadi i iskoristio ju je. Osim odlične igre, 20-godišnji hrvatski veznjak je postigao i vodeći gol za Inter. Sjajno je pratio akciju svojih suigrača u 47. minuti i s trinaest metara preciznim udarcem matirao Brkića za svoj osmi ovosezonski pogodak.

Kovačić je svoj prvi gol u 2015. godini proslavio s kažiprstom na ustima. To je njegov odgovor na kritike talijanskih novinara posljednjih mjeseci kako još uvijek nije spreman voditi Interovu momčad i da je još uvijek samo talent.

 

Vodstvo Intera povećao je Icardi svojim 14. ovosezonskim golom. Icardi se u 68. minuti nakon proigravanja Medela sjajno riješio čuvara u domaćem kaznenom prostoru i potom preciznim udarcem zabio za 0:2.

Poraz Cagliarija je ublažio Longo, koji je bivšem klubu zabio u 74. minuti uz pomoć vratara Carriza od kojeg se lopta odbila u gol. 

I Brozović i Čop su se mogli upisati u strijelce

Marcelo Brozović je uz Kovačića, Icardija i Nemanju Vidića bio među najboljima u Interovoj momčadi. Igrao je u oba smjera, oduzeo nekoliko lopti sjajnim uklizavanjima, a imao je i veliku priliku kada je njegov udarac iskosa s lijeve strane obranio Brkić i tako spriječio prvijenac veznjaka koji je u siječnju u Milano stigao iz Dinama.

Duje Čop je za poraženu momčad igrao do 56. minute kada ga je zamijenio strijelac Longo. I Čop se mogao upisati u strijelce, ali ga je u sjajnoj prilici zaustavio gostujući vratar.

Mancinijevi izabranici stigli do šestog mjesta, Čop i društvo u zoni ispadanja

Inter je pobjedom skočio na šesto mjesto i za Napolijem, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje deset bodova. Cagliari je ostao u zoni ispadanja.

 
Sastavi:
 
 
 


 

 

Standings provided by

 

Pročitajte više