Kraj kalkulacija: Dinamo porazom kod Arsenala i nakon 45 godina bez proljeća u Europi

Foto: Getty Images / Guliver Images 
 
ČETVRTIM PORAZOM u petoj utakmici skupine Lige prvaka, 0:3 kod Arsenala, Dinamo je kolo prije kraja natjecanja u grupi ostao bez prilike za treće mjesto i nastavak igranja u Europi u veljači sljedeće godine u utješnoj Europa Ligi.
 
Do večerašnjeg gostovanja kod Arsenala, Dinamo je mogao bodom na Emiratesu jednom nogom ući u nokaut-fazu EL, dok mu je pobjeda kod Arsenala jamčila treću poziciju na tablici skupine i plasman tamo bez obzira na rezultate zadnjeg kola grupe.
 
Ali, uvjerljivom pobjedom Arsenala, kojom su Topnici nadoknadili zagrebački poraz 1:2, Dinamo u svakom slučaju ostaje na posljednjem, četvrtom mjestu skupine, bez obzira kojim rezultatom završile utakmice zadnjeg kola. 
 
Čak i ako Dinamo tada na Maksimiru pobijedi Bayern, a Arsenal izgubi u Pireju od Olympiakosa, pa prvak Hrvatske i Gunnersi kraj natjecanja u skupini dočekaju s po šest bodova, Arsenal će zbog boljeg međusobnog omjera biti treći, a Dinamo zadnji, četvrti i tako ostati bez mjesta koje jamči nastavak igranja u Europi, točnije 1/16 finala Europa Lige.
 
 

Pročitajte više