Kramarić: Osjećam se kao da sam oduvijek u reprezentaciji

Foto: Hina; Index
Video: Dario Dalmacija/Index

HRVATSKA je pobjedom 2:0 protiv Malte otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvi gol djelo je Luke Modrića, a drugi Andreja Kramarića, koji je ušao s klupe uz ovacije maksimirskih tribina.

"Hvala svim dečkima koji su mi pružili veliku podršku, zbog njih se osjećam kao da sam oduvijek u reprezentaciji. Presretan sam zbog gola", rekao je Kramarić i prokomentirao susret s Maltežanima. 

"Nije bilo jednostavno danas, ali je najbitnije da smo pobijedili. Na meni je da se i dalje dokazujem. Samopouzdanje je jako bitno, a ja ga sada imam. Najvažnija je pobjeda".

"Hvala navijačima na podršci. Nadam se da će biti još takvih utakmica. Ovo su moji prvi dani, sretan sam da sam u društvu ovakvih igrača", dodao je Kramarić.

Ivan Rakitić zadovoljan je igrom u drugih 45 minuta.

"Znamo i sami da prvo poluvrijeme nije bilo dobro. U drugom smo to promijenili, lopta je išla brže i važno je da smo pobijedili. Nakon Lukinog gola smo mogli zabiti još tri-četiri, ali to smo ostavili za sljedeću utakmicu. Nema lakih utakmica, pa evo upravo je Cipar dobio Bosnu na gostovanju."

Rakitić je ponovo igrao na zadnjem veznom gdje je bio predaleko od prave akcije, no na terenu su on i Alen Halilović pokazali da će Hrvatska imati velike koristi od njihove suradnje u Barceloni.

"Da, super se slažemo i razumijemo na terenu, bit će još bolje", rekao nam je Halilović.

"Nismo dobro ušli u utakmicu, ali kasnije smo diktirali tempo. Važna je pobjeda", dodao je Marcelo Brozović kojemu je Kovač dao priliku od prve minute u sredini veznog reda odmah iza Mandžukića.

Srna: Kovač nije vikao

Kapetan Darijo Srna bio je jedan od onih koji nisu igrali na razini očekivanja. Niko Kovač zato je na poluvremenu održao razgovor s igračima, i u drugom dijelu je Hrvatska, s igrčem više, preuzela inicijativu.

"Nije bilo vike u svlačionici. Izbornik nam je rekao da moramo igrati bolje", rekao je Srna.

Pročitajte više