Kramarić kod Džeke: Prvak protiv davljenika iskaljuje bijes za poraze od Barce i Liverpoola

Foto: Getty Images / Guliver image

LEICESTER, koji drži zadnje mjesto, večeras od 20.45 sati u 28. kolu igra kod aktualnog prvaka Cityja. Iako gostovanje kod drugoplasirane momčadi nije idealno mjesto za vađenje, Kramarićevom klubu cure vrijeme i utakmice za spas.

City se bori za naslov, Leicester za prvoligaški život

Ali i prvak je sve dalji od obrane naslova, jer nakon poraza kod Liverpoola, Chelsea na vrhu bježi mu pet boda, a uz to ima utakmicu manje.

Edin Džeko na Anfieldu zabio je svoj 50. gol u Premiershipu, a večeras bi minutažu mogao podijeliti s Wilfriedom Bonyjem, koji je od dolaska iz Swanseaja za čak 28 milijuna funti, tek ulazio u igru s klupe tri puta.

Juriš na vrh zaustavljen bolnim porazima

City je nedavno izgledao kao goropadni povratnik na vrh, jer pobijedili su Stoke i Newcastle uz devet golova u mreži suparnika, čime su se ne samo istaknuli kao izazivači Chelseaju, nego i napunili samopouzdanjem pred veliki obračun s Barcelonom u LP. Ali, domaći poraz od Barce gotovo ih je izbacio iz Europe, a obrani naslova veliki udarac zadao poraz kod Liverpoola, pa više nemaju pravo gubiti bodove, posebno ne protiv uvjerljivo posljednje momčadi.

Pellegrinijeva momčad, koja u 2015. ima tek tri pobjede u osam prvenstvenih utakmica, opet je u prilici vratiti mentalnu snagu i povećati bodovnu zalihu, jer u sljedeće dvije utakmice igra s predzadnjim Burneleyem i fenjerašem Leicesterom.

Kramarićeve Lisice su u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji, jer nakon 26 odigranih utakmica, zakucane su na zadnje mjesto, a opstanak im bježi sedam bodova. Jako puno za momčad koja ih je od ljeta osvojila tek 18, bez obzira što imaju dvije utakmice manje od Aston Ville na 17. mjestu, iznad crte. Također, te dvije utakmice manjka su protiv najboljih - Cityja i Chelseaja, u kojima se teško mogu nadati bodovima.

Leicesteru je već dugo igra bolja od rezultata, ali pobjedu čeka skoro dva mjeseca


Leicester također više ne ovisi samo o sebi, pa i to donosi dodatni pritisak i stres, ali činjenica je kako im je već dulje vrijeme igra puno bolja od rezultata. Konkretno, na posljednjoj prvenstvenoj utakmici, gostovanju kod Evertona, Leicester je trebao pobijediti, jer vodio je i bio bolji, ali dvije minute prije kraja Upson zabija autogol.

Na ovom gostovanju od njih se ne očekuje ništa, posebno jer su zadnji put u prvenstvu slavili 10. siječnja (1:0 protiv Aston Ville), u posljednjih pet utakmica osvojili su samo jedan bod, dok su ove sezone a gostovanjima uzeli tek pet od mogućih 36 bodova.

Kramarićev trener: City u krizi? Što bi onda mi trebali reći!

Ništa čudno da Nigel Pearson, trener gostiju, ovako komentira lošije razdoblje večerašnjeg domaćina: "Svi pričaju o tome kako su upali u crnu rupu i da su pod pritiskom, ali što bi onda mi trebali reći? Kakav god City bio, ima igrača za dvije kvalitetne momčadi. Ali i mi imamo što pokazati, a meni je najbitnije da ne skinemo gaće pred Cityjem. Inače bi utakmicu kod ovakovog protivnika shvaćali kao bonus, ali u situaciji u kakvoj smo mi, nema više bonus i nebitnih utakmica. U svakoj i protiv svakoga moramo biti najbolji."

Lisice kod prvaka s petoricom u obrani

Kako bi bili najbolji, Pearson će prije svega nastojati zatvoriti prilaze golu, pa će kod Cityja igrati s pet igrača u obrani, kao što je već radio u tijesnom porazu (1:2) kod Arsenala, još jednoj utakmici u kojoj je Leicester zaslužio pobjedu, a ostao bez ičega, te spomenutom remiju (2:2) kod Arsenala.

Simpson na desnom beku, središnji braniči Morgan, Huth, Upson, te Konchesky na lijevoj strani, trebali čuvati Schwarzerov gol od efikasnih i skupih napadača Cityja, ali u ovakvom sastavu, bočni igrači moći će više ići prema naprijed.

Pročitajte više