Kreće ludilo prijelaznog roka: Van Gaal vraća Modrića u Premiership?

Foto: Hina

TEK što je završila sapunica oko transfera Marija Mandžukića u Juventus, započela je nova s još jednim Hrvatom u glavnoj ulozi. Glasina o mogućem prelasku Luke Modrića u Manchester United nova je "ekskluziva" britanskih medija.

Prema pisanju stranih portala i sportskih listova, Manchester United želi dovesti Luku Modrića i navodno su s Old Trafforda poručili Real Madridu da je hrvatski veznjak uvjet za prodaju vratara De Gee.

De Gea bi u Madridu, gdje je već igrao za Atletico, trebao zamijeniti Ikera Casillasa koji je spreman napustiti klub svog života. Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal priprema veliku rekonstrukciju momčadi od koje se očekuje povratak u vrh europskog nogometa.

Podsjetimo, "Crveni vragovi", tada pod vodstvom Alexa Fergusona, željeli su Modrića dovesti još dok je igrao u Tottenhamu, ali Luka tada nije mogao odbiti Real, kao ni Bale godinu kasnije.

Dok Real nudi bogatstvo za De Geu, u Unitedu su odlučili iskoristiti priliku i kao dio dogovora dovesti jedno veliko pojačanje. No, Modrić je samo jedna od mogućih meta. "Daily Mail" piše kako su osim Modrića, na meti Uniteda Sergio Ramos, Gareth Bale, kao i neprežaljeni Cristiano Ronaldo. Bale i Ronaldo zasad su manje realne opcije zbog visoke cijene.

I Kovačić će prema Premiershipu

Još jedan hrvatski reprezentativac uzburkao je nogometni "mercato". Mateo Kovačić sve je bliže odlasku iz Intera, ako je vjerovati engleskim i talijanskim novinarima.

Liverpool ga silno želi dovesti na Anfield, ali Interu se ne žuri prodati 21-godišnjeg veznjaka i traže više od 25 milijuna eura koje će trener "Redsa" pokušati skupiti velikom rasprodajom igrača koji nisu ispunili očekivanja u još jednoj razočaravajućoj sezoni.

Inter je jučer doveo Kondogbiju iz Monaca, a prošle godine i Xherdana Shaqirija te Marcela Brozovića, pa bi odlazak Kovačića lako pokrili u veznom redu. Pitanje je hoće li klub popustiti pred pritiskom navijača koji se protive prodaji talentiranog Hrvata.

 

> Liverpool prodaje čak osam nogometaša

> Monacu 40 milijuna eura odštete, Kondogbia potpisao za Inter

> Hrvati su tražena roba: Ovi nogometaši mogli bi obilježiti prijelazni rok

> Real pronašao zamjenu za Ramosa?

Pročitajte više