Legendarni Ronaldo poručio Kloseu: "Dobrodošao u klub"

Foto: Screenshot

NEUNIŠTIVI Miroslav Klose, jučer je u 35. godini zabio za remi Njemačke protiv Gane i tako se 15. golom na svjetskim prvenstvima upisao u nogometne almanahe. Iako će mnogi reći da s njim ne može stati u istu rečenicu, golom Gani Klose je izjednačio doseg legendarnog Ronalda, a u narednim utakmicama može ga i prestići.

No ne iskazuje samo broj golova na svjetskim smotrama Kloseovu genijalnost. Naime, ovaj njemački golgeter poljskih korjena, u subotu navečer postao je tek treći nogometaš svih vremena koji je zabijao na četiri različita SP-a.

Klose nije bio ni približno talentiran kao Ronaldo, ali s pravom stoji u istoj rečenici s legendarnim Brazilcem

Prije njega to je pošlo za nogom jedino Peleu i Uwe Selleru početkom 70-tih. Dakle, punih 40 godina nijedan se igrač nije pridružio ovoj listi slavnih, sve do 21. lipnja 2014. godine i Mire Klosea. Klose je nakon dvoboja s Ganom bio vrlo kratak i nevjerojatno nesebičan :"Sretan sam zbog gola i što sam izjednačio rekord Ronalda, ali još više sam želio pobjedu Njemačke."

Kada su prije nekoliko mjeseci pitali Ronalda što misli hoće li Klose srušiti njegov rekord u Brazilu, slavni napadač je odgovorio:"Klose je 35-godišnjak i treba već jednom završiti karijeru. Šalim se naravno, ponosan sam na svoje golove, ali znam da će moj rekord biti srušen kad-tad. Samo se nadam da to neće biti u Brazilu".

Izražavanjem usiljene dobrodošlice Ronaldo mu zapravo poručuje: Nemoj ni pomislit napustit klub za nekoliko dana

Ipak, kada je Klose postigao povijesni gol, Ronaldo je stisnuo zube i na društvenoj mreži čestitao Nijemcu na veličanstvenom ostvarenju. Samo je kratko napisao :"Dobrodošao u klub", poručivši mu tako indirektno da ni ne pomisli već za nekoliko dana novim golom napustiti klub.

Ronaldo je bio veličanstven igrač, koji je zaslužio u povijesti nogometa držati jedan rekord pa i cijelu vječnost. Nažalost, statistika je neumoljiva, a Klose ma koliko igračkih mana imao, postaje ili ostaje jedan od najkvalitetnijih gol igrača svih vremena.

Pročitajte više