Legendarni borac priznao: Protiv Mirka sam bio najbliže smrti

Screenshot (Youtube)

WANDERLEI SILVA otišao je u MMA mirovinu, ali i dobio doživotnu kaznu od Atletske komisije Nevade. No, s obzirom na karijeru i dalje zaokuplja pažnju medija.

Ovom je prilikom otkrio neke trenutke koji su obilježili njegovu karijeru, a nama je svako najzanimljivija priča o meču s Mirkom Filipovićem. Bila je to njihova druga borba koja se dogodila u polufinalu Openweight Grand Prixa 2006. Cro Cop je tada slavio nokautom nakon high-kicka, a osim te borbe naveo je još neke.

"Moja najveća borba bila je protiv Liddella. Izgubio sam odlukom sudaca, ali uživao sam u toj borbi i što sam bio dio nje. Bio je čvrst, imao je teške ruke. Uspio sam ga baciti u knockdown u drugoj rundi i priredili smo sjajan show. Moj drugi izbor je meč s Brianom Stannom. On je također bio vrlo čvrst borac, a ja sam tada imao jednu od najboljih izvedbi u karijeri."

A onda je Wanderlei Silva naveo i najtežu borbu u karijeri tijekom koje je ostvario 35 pobjeda 12 poraza te je jednu borbu završio neriješeno.

"Druga borba s Cro Copom bila je najteža. Imao sam ozbiljnu ozljedu oka tijekom borbe i nokautirao me u drugoj rundi. Mislim da sam u tom trenutku bio najbliže smrti," rekao je Wanderlei.

Još je naveo da mu je najveći rival bio Quinton "Rampage" Jackson te da bi se još jednom volio obračunati s Danom Hendersonom i Vitorom Belfortom. I naravno, ući u borilište s Chaelom Sonnenom.

Evo i podsjetnika na borbu između Cro Copa i Wanderleija Silve:

Pročitajte više