Legia moli Celtic: Budite pošteni, odigrajte još jednu utakmicu protiv nas!

Foto: Guliver Images/Getty Images

PRIČU o nesretnoj Legiji iz Varšave svi znaju. Poljaci su u dvije kvalifikacijske utakmice sa ukupnih 6:1 pregazili Celtic u 3. pretkolu Lige prvaka. I dok su oni slavili, UEFA im je na adresu poslala dopis u kojem stoji da su diskvalificirani jer je u uzvratnoj utakmici nastupio Bartosz Bereszynski, iako je još uvijek bio pod suspenzijom od prošle sezone kada je protiv Apollona dobio crveni karton.

"Celtic je klub koji poštuje glavna sportska načela"

U Varšavi je nastao šok, totalno pomračenje, a Škoti su ni krivi ni dužni prošli dalje. Ipak, Legia je zaigrala na kartu poštenja te je tražila od Celtica da pristane na treću i odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu.

"Celtic je legendarni europski klub, klub s dugogodišnjom tradicijom koji od 1888. piše povijest nogometa. Riječ je o klubu koji iza sebe ima ne samo nevjerojatne sportske uspjehe, nego i poštuje glavna sportska načela kao što su poštenje i čast...Stoga vas pozivam da pristanete na utakmicu, koja bi se igrala u Varšavi ili u Glasgowu, te da zajedno istupimo pred UEFA-inu Disciplinsku komisiju", napisao je suvlasnik kluba Dariusz Mioduski.

Celtic nema komentara


Iz Celtica je stigao kratak odgovor:

"Trenutno nemamo komentara na njihovu zamolbu. Sve je u potpunosti na UEFA-i", poručio je glasnogovornik Celtica.

Drugi suvlasnik Legije nema milosti

S druge strane, drugi suvlasnik Legije Boguslaw Lesnodorski traži sankcije za one zbog kojih je uopće i došlo do ove situacije.

"Moramo izvući pouku iz svega ovoga. Četiri osobe su odgovorne za propust i Upravni odbor odlučit će uskoro o njihovim sudbinama u klubu", poručio je Lesnodorski.

Pročitajte više