Litavci samouvjereni: Ništa još nije gotovo, možemo preko Dinama

Foto: Screenshot

TRENER ŽALGIRISA Marek Zub i veznjak Jakub Wilk, najavili su uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama. Prisjetimo se, u prvoj utakmici na Maksimiru Modri su slavili s 2:0 golovima Sudanija i Antolića.

"Ponovit ću ono što sam rekao prije Maksimira. Ma kakav god bio rezultat prvog susreta, dokle god postoje i teoretske šanse, borit ćemo se. Smatram da nismo izgledali loše na Maksimiru, naravno bilo bi puno bolje da smo izgubili s jednim, umjesto dva pogodaka razlike, ali sad to više nije bitno. Vjerujem u svoje igrače da mogu iznenaditi favoriziranog protivnika", rekao je trener Žalgirisa na službenoj press konferenciji uoči dvoboja.

"Naša najveća prednost u ovoj utakmici bit će atmosfera. Nadam se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da ćemo u lijepoj kulisi izboriti vrijednu pobjedu. Jedno od najvažnijih nastojanja na ovom zadatku bit će što prije postići prvi gol. Ukoliko želimo proći dalje moramo slaviti s 3:0, a zgoditak u uvodnih dvadesetak minuta nužan je u tom slučaju. Nekakav slučajan gol iz prekida bio bi pravi dar s neba. Mislim da bi gostima iz Zagreba bilo jako teško", dodao je.

Dvoboj u Vilniusu najavio je i poljski nogometaš Žalgirisa Jakub Wilk. "Činjenica je da smo podbacili na Maksimiru, ali zato sada nemamo pravo na pogrešku. Vjerujemo u svoje kvalitete i mogućnosti. Cilj nam je od prve minute napasti Dinamo, no nemojte misliti da time sugeriram kako Modri imaju lošu obranu. Jedino sam primijetio da bekovi vrlo rado odlaze u napad, igraju jako visoko i to bi se moglo iskoristiti."

Pročitajte više