Ljepotica na Bernabeu! Ronaldo odveo Real do pobjede u 90. minuti!

REAL MADRID u prvom kolu skupine D Lige prvaka na Santiago Bernabeu pobijedio je Manchester City s 3:2.

> Mourinho: To je to! Vratio se DNK moje momčadi!

Briljantni Hart spašavao City

Engleski prvak došao je u Madrid s jednim ciljem - ostati neporažen. U prvom poluvremenu nisu pokazali nikakvu želju za napadom, već su bili orijentirani na obranu svog gola. I zahvaljujući fantastičnom vrataru Hartu to im je i uspjelo u prvih 45 minuta.

Nakon osam minuta Real, točnije Ronaldo, je kreirao prvu priliku. Portugalac je pobjegao Maiconu, sjajno tukao, a Hart loptu izbio u korner. Pet minuta kasnije isti glumci u istim ulogama. I rezultat je bio isti, Hart je još jednom zaustavio Ronalda.

Najveću priliku u prvom dijelu Real je imao u 20. minuti. Di Maria je proigrao Higuaina, kojeg je zaustavio Hart. Međutim, lopta se odbila napadaču Reala, a u nastavku akcije Khedira je na ubačaj Ronalda promašio gol glavom s pet metara.

Gosti su tek nakon 25 minuta prišli kaznenom prostoru Reala, a deset minuta kasnije su imali polupriliku. Yaya Toure je povukao kontru, proigrao Silvu čiji udarac s vrha kaznenog prostora blokira Alonso. Do kraja prvog dijela dvaput je Hartu zaprijetio Di Maria, ali je bio neprecizan.

Golijadu otvorio "Dijamant"

Početak drugog poluvremena nije nagovještavao golijadu koja je uslijedila. Jedine "prilike" u prvih dvadesetak minuta drugog dijela imao je Marcelo, no njegovi udarci nisu bili precizni. Utakmica se otvorila ulaskom Edina Džeke umjesto Davida Silve. City je češće bio na polovici Reala, a Džeko je prvu priliku iskoristio. Toure je u 68. minuti sjajno povukao loptu, asistirao Džeki koji je podigao glavu, vidio gdje je Casillas i majstorski ga matirao lijevom nogom.

Deset minuta kasnije City je imao veliku priliku za 2:0. Tevez je pronašao Tourea koji se oslobodio čuvara, ali iz odlične pozicije tukao pored lijeve stative Realovog gola. Kazna je uslijedila 20-ak sekundi kasnije. Braniči Cityja pustili su Marcela i treći put da puca, a on je ovaj put namjestio nišanske sprave i pogodio rašlje Hartovog gola.

Kolarov, koji je u prvom poluvremenu zamijenio ozlijeđenog Samira Nasrija, u 84. minuti izveo je slobodnjak s desne strane. Loptu je nisko ubacio u kazneni prostor, nije ju nitko dirao i Casillas je bio svladan. City je pet minuta prije kraja utakmice imao pobjedu u rukama.

Benzema i Ronaldo slomili Cityjevu obranu i donijeli Realu 100. pobjedu u Ligi prvaka

Međutim, tada neshvatljivo gostujuća momčad griješi u obrani. Najprije su u 86. minuti dopustili Benzemi da primi loptu, okrene se i puca s vrha kaznenog prostora. Hart je bio nemoćan, a Real se vratio u igru.

Konačni preokret uslijedio je u 90. minuti. Ronaldo, koji je cijelu utakmicu pokušavao dalekometnim udarcima, je s lijeve strane probušio Harta i donio mirnije dane Mourinhu na klupi Reala kojem je ovo bila 100. pobjeda u Ligi prvaka.

Luka Modrić odigrao je posljednjih 15 minuta utakmice. Nije sudjelovao u akcijama za golove, ali je napravio ono što se od njega tražilo - unio je živost i svježinu u vezni red kraljevskog kluba.

Pročitajte više