Lokomotiva odrađuje dva identična proljeća, i lani se "prepala" Europe

Foto: Hina

"LOKOMOTIVA ne želi u Europu", bruji ulica posljednjih tjedana, a rezultati kluba Kajzerice samo potpiruju te teorije zavjere. Nakon dobrog prvog dijela sezone i odličnog starta u 2015., Filijala se u zadnjih mjesec-dva raspala. Rezultatski barem.
 
No, i još ponekim detaljem su zaslužili nadimak Nenormalni.
 
Dramatično podudaranje s lanjskim proljećem
 
S najgorim učinkom u ligi na proljeće, uz Hajduk, Ivković i igrači su kompromitirali naizgled sigurnu situaciju što se tiče novog europskog iskoraka. Trenutno su četvrti, na mjestu koje ne garantira Europa ligu, na tri boda iza je Zagreb, a na pet iza Split. Trećeplasirani Hajduk im, pak bježi, jedan bod, no do prije par kola bio je pet bodova u zaostatku.
 
Sve to rezultat je učinka od sredine ožujka, otkad je Lokomotiva upisala šest poraza u osam susreta, uz pobjedu i remi. Pritom imaju gol razliku 8:19. Poznato? Moglo bi vam biti, jer je identičan niz Filijala zabilježila i prošlog proljeća. Tada su krajem veljače imali osam bodova prednost ispred Splita u borbi za četvrtu poziciju, koja je lani već tad bila izgledna kao viza za Europu, i potom su se - prepali.
 
Pogađate, u idućih osam susreta zabilježili su šest poraza, remi i pobjedu, tada uz gol razliku 8:15.
 
Naslućuje se rasplet ovosezonske završnice
 
Pogađate i to, uvelike su kompromitirali izglede za plasman u europska natjecanja, a do kraja su u preostalih šest susreta upisali dvije pobjede, tri remija i poraz te u foto finišu izgubili četvrto mjesto od Splita.
 
Odlučivala je zadnja utakmica na Parku mladeži, u kojoj je bod Crvenima donio Europu, a Lokosi nisu baš pokazali toliku želju i otvorenost u igri s obzirom da im je tek pobjeda nudila mogućnost da se po drugi put u povijesti (prvi put 2013.) uvrste u ždrijeb u Nyonu.
 
Hoće li ove sezone zanimljiva završnica borbe za Europu otići na mlin Filijale?
 
Nekako ne vjerujemo baš u to.
 

Pročitajte više