Lokomotiva trijumfirala u Sigetu: "Zasluženo smo pobijedili!"

Foto: Igor Soban/Cropix

POVRATNIK u Prvu ligu, Hrvatski dragovoljac, morat će još pričekati na prve bodove u prvenstvu. Dragovoljac je na otvaranju nove sezone izgubio od Lokomotive u Sigetu s 2:0, a pogotke su postigli Mario Šitum i Karlo Bručić.

U prvih 20 minuta susreta nije bilo previše uzbuđenja. Vidjeli smo tek nekoliko dalekometnih pokušaja i jedne i druge ekipe, ali u 29. minuti Petar Mišić je pronašao isturenog Šituma, koji je pogodio za vodstvo gostiju.

Lokomotiva se nakon pogotka Šituma povukla na svoj dio terena, ali Dragovoljac, točnije napadač Crnih Ilija Sivonjić, nije znao iskoristiti svoje prilike.

Lokomotiva je agresivno otvorila drugo poluvrijeme i to im se odmah isplatilo u 49. minuti. Chago je ubacio za Bručića koji je pogodio vratnicu, ali se lopta od noge vratara Čovića odbila u mrežu.

Dragovoljac je nakon drugog primljenog pogotka krenuo na sve ili ništa, ali kada bi slomili discipliniranu obranu Lokosa, Picak bi odbio sve pokušaje domaćina.

Dragovoljac će prvu pobjedu u prvenstvu tražiti protiv Slavena na gostovanju u Koprivnici, dok Lokomotiva u idućem kolu odlazi u Osijek.

Ivković: Kao da smo igrali na tepihu, odlični uvjeti!

Trener Lokomotive Tomislav Ivković bio je zadovoljan igrom svoje momčadi.

"Prvo, moram reći da sam zadovoljan što smo igrali na ovom stadionu. Uvjeti su bili savršeni, kao da smo na tepihu igrali", rekao je Ivković.


"Što se utakmice tiče, zasluženo smo pobijedili. U početku smo ušli s jednom dozom opreza jer nemamo uvid u snagu Hrvatskog dragovoljca. Kako je utakmica išla prema kraju, tako smo mi bili dominantniji. Zadovoljan sam jer su to tri boda u gostima", nadodao je za kraj.

Sastavi:

Hrvatski dragovoljac: Čović, Kluk, Mrčela, Gregov, Tomić, Brtan, Jazvić, Doležal, Jakšinić, Sivonjić

Lokomotiva: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Musa, Trebotić, Mrzljak, Chago, Šitum, Mišić, Bručić

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - LOKOMOTIVA 0:2

Pročitajte više