Lokomotiva u derbiju očajnom Hajduku uzela treće mjesto

Foto: Hina

HAJDUK je u utakmici 22. kola HNL-a izgubio u Kranjčevićevoj od Lokomotive 2:1, što znači da je Stanko Poklepović porazom započeo svoju četvrtu epizodu na klupi Bijelih.
 
Nogometaši Hajduka izgubili su susret protiv Lokomotive igran u subotu na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj . Špaci Poklepoviću koji se nakon 40 mjeseci vratio na klupu Bijelih nije pomogla ni promjena sustava u 4-2-3-1, kao ni činjenica da su njegovi izabranici od 66. minute imali igrača više nakon drugog žutog Mrčele.

Sporne četiri situacije i sve na štetu Hajduka
 
Ipak, sigurno je da će na Poljudu i nakon ove utakmice imati što reći vezano za suđenje, jer su Hajduku poništena čak dva gola zbog zaleđa, a barem prema reakciji Milovića, Gržan je drugi gol za Lokomotivu postigao nakon igranja rukom. Također, iz Bijelog tabora smatraju da je Leko trebao biti isključen nakon udaranja u lice Vlašića.
 
Bilo kako bilo, Hajduk je ovim porazom prepustio treću poziciju baš Lokomotivi.
 
Premda je Torcida u velikom broju ispunila tribine u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je bolje ušla u meč i već u sedmoj minuti je povela. Nakon kornera Kolara obrana Hajduka neshvatljivo je ostavila samog samcatog Franka Andrijaševića i bivšem igraču Bijelih nije bilo teško s pet metara zabiti prvijenac u dresu Lokosa. Treba naglasiti da Andrijašević nije proslavio svoj gol.
 
Odmah u sljedećem napadu, Hajduk je imao dobru priliku, no Maloku,nakon što je već prošao golmana Lokomotive otišao je previše u stranu i nije zabio.
 
Nakon toga tempo je malo pao i igralo se poprilično rastrzano na sredini terena. I tako sve do 26. minute. Krasno je s lijeve strane naciljao Vlašić, točno na glavu Antona Maglice koji uz pomoć vratnice matira Slugu.
 
Maglica je šest minuta nakon gola bio u još jednoj izglednoj prilici, no zakomplicirao je i obrana domaćih izbacila je loptu.
 
U nastavku odmah vatreno. Leko, koji je već imao žuti karton udara u lice Vlašića, no sudac mu ne daje drugi žuti. A u 53 minuti novo vodstvo Lokomotive.Gržan zabija s tri metra, a odmah nakon gola Milović energično traži od suca poništaj gola zbog Gržanovog igranja rukom. Ipak, bez uspjeha.
 
Samo dvije minute nakon, nova sporna situacija i još jedna na štetu Hajduka. Balić je pronašao Gotala koji zabija, ali gol mu je poništen zbog navodnog zaleđa.

Hajduk bezopasan i s igračem više
 
U 58. minuti umalo i treći gol za Lokose.  Gržan je izmiješao Milovića i Maloču, potom iskosa ubacio pred vrata, no Kolar nije stigao do lopte nakon što je Kalinić već bio savladan.
 
U razmaku od samo tri minute Hajdukova obrana tri puta se potpuno raspala, a sva tri puta tragičar je bio Kolar koji nije zabijao čiste zicere nakon što bi ostao sam pred Kalinićem.
I umalo se to nije Lokosima osvetilo. Tomislav Mrčela dobiva drugi žuti nakon povlačenja Gotala i Hajduk punih 25 minuta ima igrača više.
 
Međutim, Hajduk to nije znao iskoristiti. Štoviše, u igri se nije primjećivalo da je Lokomotiva s igračem manje i dojma smo da je domaća momčad prije bila bliže trećem golu, nego Hajduk izjednačenju.
 
Ipak, duboko u sudačkoj nadoknadi Vlašić zabija za 2:2, ali ponovo je gol poništen zbog zaleđa.
 
 
 
Pratite nas na Facebooku: 
 
 
 
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

 

Pročitajte više