Luiz i Alves jedva čekaju okršaj s Hrvatskom: Noćima ne spavamo!

Foto: Guliver Images/Getty Images

DAVID LUIZ i Dani Alves priznali su kako jedva čekaju početak Svjetskog prvenstva u Brazilu i uvodni okršaj protiv Hrvatske.

"Iza mene je niz neprospavanih noći. Jedva čekam početak, žao mi je što SP ne starta već sutra," kazao je Luiz, dok je Alves dodao: "Mi imamo tu privilegiju što ćemo ovo prvenstvo igrati pred našim navijačima. Ne mogu dočekati početak i utakmicu protiv Hrvatske."

Stup obrane Chelseaja David Luiz prokomentirao je suparnike iz skupine, Hrvatsku, Meksiko i Kamerun. "Premda nas svi vide na prvom mjestu skupine, radi se o vrlo otvorenoj skupini. Sve četiri reprezentacije mogu dalje," rekao je Brazilac, koji bi karijeru od iduće sezone mogao nastaviti u Barceloni ili Bayernu.

Većina nogometnih stručnjaka smatra kako će Brazilu najveći problem biti pritisak navijača. Očekivanja su velika i u domovini peterostrukih svjetskih prvaka žele trofej prvaka.

"Obožavam pritisak, to je moj život, to je moj izbor"

"Moramo pronaći ravnotežu. Sasvim sigurno pritisak će iz dana u dan biti sve veći. Do jedne razine pritisak okoline može biti motivirajući, no previše pritiska te može slomiti. Lakše se protiv pritiska boriti u grupi. Atmosfera u ekipi je sjajna, to je ključ uspjeha," rekao je Luiz. "Obožavam pritisak, to je moj život, to je moj izbor. Jedva čekam početak."

"Svjesni smo kako jedino zajedno možemo nešto učiniti"


Alves je otkrio kako tako dobru atmosferu u svlačionici brazilska reprezentacija nije imala godinama.

"Atmosfera je zaista sjajna. Svjesni smo kako jedino zajedno možemo nešto učiniti," dodao je igrač Barcelone.

Brazil će otvoriti SP 12. lipnja u Sao Paulu utakmicom protiv Hrvatske. Prije toga odradit će dvije pripremne utakmice - 3. lipnja protiv Panama u Goianii, a tri dana kasnije u Sao Paulu protiv Srbije.

Pročitajte više