"Luka ima što pokazati protiv Uniteda!"

Foto: Cropix

SVE je spremno za nogometni spektakl na Santiago Bernabeuu. U prvom ogledu osmine finala Lige prvaka madridski Real će večeras (20:45 sati) ugostiti Manchester United, a osim sraza velikih igračkih zvijezda na travnjaku bit će zanimljivo vidjeti i onaj taktički, dvojice ponajboljih trenera svijeta Josea Mourinha i sir Alexa Fergusona...

"Ako još tu dodamo Guardiolu, sigurno je da su to treneri koji su obilježili ovo desetljeće i treba im skinuti kapu do poda", ustvrdio je u razgovoru za Media servis Zoran Vulić. Trener nogometaša Splita određenu prednost u najneizvjesnijem paru osmine finala ipak daje engleskoj momčadi.

"U maloj prednosti je Manchester United baš zbog svog prvenstva gdje vodi dok je Real Madrid okrenuo sve svoje karte prema Ligi prvaka jer mu je to jedini izlaz ili spas za sezonu", dodao je Vulić.

Hrvatski ljubitelji nogometa priželjkuju nastup Luke Modrića, koji će prema posljednjim informacijama, ipak biti na klupi za pričuve.

"Volio bih da Luka zaigra takvu utakmicu jer svakom igraču je čast igrati takve utakmice. Ako Luka dobije tu čast, mislim da će on sa svojom kvalitetom to znati iznijeti na leđima", istaknuo je Vulić, koji je dio igračke karijere proveo u španjolskoj Primeri, u momčadi Mallorce.

Strupar: Očekujem puno golova

Otočki nogomet pak, okusio je Branko Strupar koji je svojedobno u dresu Derby Countya zatresao mrežu Manchestera na Old Traffordu, što mu je jedan od nadražih trenutaka karijere. ''United nije momčad koja se brani, pa očekujem da napadnu Real i u gostima'', tvrdi Strupar...

"Očekujem puno golova. Po meni su obrane slabiji dio momčadi i Reala i Manchestera"

Strupar se veseli i 'taktičkom ratu' Mourinha i Fergusona.

"To su nekako dva atraktivnija imena. Ferguson radi 27-28 godina u Manchesteru, a Mourinho je najkarizmatičniji trener današnjice. On je magnet i za publiku i za medije, a baš me zanima što će napraviti protiv jednog 'starog lisca' Fergusona"

U ogledu velikana bilo kakve prognoze su nezahvalne, ali će zasigurno svatko od nas izabrati klub za koji će navijati, pa tako i Strupar.

"Draga su mi oba kluba, ali zbog Modrića sam na strani Reala. Veći postotak, negdje 60-40 dajem Realu u dvije utakmice"

"Šahtar može izbaciti Dortmund"

Pomalo u sjeni ogleda Reala i Manchestera večeras se igra još jedan vrlo zanimljiv ogled osmine finala. Šahtar naših Srne i Eduarda u Donjecku dočekuje Borussiju iz Dortmunda.

"Iskreno očekujem da Šahtar može izbaciti Dortmund. Nijemci su puni reprezentativaca i mladih talenata, a Šahtar je po meni najugodnije iznenađenje. Takav nogomet su demonstrirali protiv Juventusa i Chelsea da su me stvarno oduševili. Jedina boljka je možda što su prodali Williana u Zenit, ali su i dalje kvalitetna momčad i dao bih više šanse Šahtaru nego Dortmundu bez obzira što je Dortmund također vrhunska momčad"

Vulić također očekuje dvije neizvjesne utakmice Šahtara i Borussije.

"Šahtar ima jako dobru ekipu. Većina njihovih igrača je iz Brazila i ne možemo reći da je to ukrajinska ekipa. Šahtar ima svoje izglede. Veliki je ulog za obje momčadi. Osobno bih volio da Šahtar ide dalje, ali mislim da je Borussia jako opasna momčad".

Pročitajte više