Lutz nakon pobjede u prvoj utakmici finala: Srcem smo kompenzirali ono što smo gubili u skoku

Foto: Damir Krajac/Cropix

CIBONA je razbila Zadar u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske. Trener "Vukova" Danijel Lutz nakon utakmice osvrnuo se i na pogreške svoje momčadi.

"Problem nam je bio što nismo završavali obranu, nismo iskontrolirali skok za koji smo znali da će biti problematičan. Radit ćemo na tome da popravimo zagrađivanje i da imamo više posjeda", rekao je Lutz, a onda otkrio i ono što ga je razveselilo:

"Momčad je bila koncentrirana na početku utakmice, a onda je bilo lakše igrati u nastavku. Igrači su pomagali jedan drugome, kompenzirali smo prije svega srcem ono što smo gubili u skoku."

Oduševljen je atmosferom...

"Atmosfera je stvarno bila odlična, dvorana adekvatno popunjena što ove sezone nismo imali još od otvaranja s utakmicom protiv Efesa."

Andrija Žižić predvodio je Cibonu s 20 poena.

"Žiža je jako kvalitetna osoba i bitan je u našoj svlačionici. Izuzetno je važan uz ostale naše starije igrače i dovoljno je iskusan da kvalitetno igra cijelu seriju."

Nazor: Ljut sam što nismo ispoštovali neke dogovore u obrani

Ante Nazor čestitao je Ciboni na pobjedi.

"Čestitao bih Ciboni, zasluženo je pobijedila jer je kontrolirala susret od samog početka", rekao je Nazor i otkrio razloge poraza.

"Nedostajalo nam je tečnosti u igri, vanjski šut nam nije išao da bismo mogli parirati u ovoj utakmici. Ljut sam i što nismo ispoštovali neke dogovore u obrani. Nije bio naš dan, sada se moramo okrenuti drugoj utakmici."

Nazor je za kraj obećao...

"Kod kuće ćemo igrati bolje nego ovdje, to je normalno. Imamo svoje šanse, veće nego ovdje."

Pročitajte više