MARADONA STIGAO U ZAGREB

Foto : Igor Soban/Pixsell; Jedan od najboljih nogometasa svih vremena u Zagreb je stigao u pratnji djevojke Rocio Olive

DIEGO ARMANDO MARADONA SLETIO je u Zagreb gdje će pratiti finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine koje počinje u petak.

Maradonin dolazak najavljen je jučer, a u Hrvatsku je stigao nakon turneje po Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Argentinsku nogometnu ikonu dočekalo je nekoliko novinara i fotografa te fanovi i znatiželjnici koji su imali sreću naći se na Plesu oko 23 sata. Dolazak Maradone čuvao se u strogoj tajnosti.

Zanimljivo je da Argentinci nisu preoduševljeni zbog njegovog dolaska na finale. U razgovoru s argentinskim novinarima doznali smo da im se ne sviđa što gdje god Kralj dođe, sa sobom donese i kaos koji ide uz status nogometnog božanstva. "Za vas je super što dolazi, ali za nas baš i ne", kaže nam jedna novinarka. Drugi problem je što će više očiju u Areni biti upereno u njega nego u lopticu na terenu, ali to bi moglo skinuti pritisak s ramena tenisača.

Maradona je imao rezerviran hotel u Zagrebu, ali je naknadno promijenio planove i tražio da bude smješten s troje prijatelja u istom hotelu kao i Davis Cup delegacija Argentine. Tenisači su na osmom katu hotela Hilton, a Maradona kat iznad njih.

Argentinci: Diego nam je motiv više

Argentinski reprezentativci, koji će se u Areni od petka boriti za Davis Cup, oduševljeni su dolaskom svog idola iz djetinjstva i priznaju da će im njegovo prisustvo biti motiv više.

"Jako volim Diega. Lijepo je što dolazi, to nas jako motivira", rekao je argentinski tenisač Leo Mayer. Juan Martin Del Potro je otkrio da ga je Maradona podržavao i tijekom Olimpijskih igara u Riju, ako ne na meču, onda mu se redovito javljao.

"On je jedan od ljudi za koje nikad ne biste rekli da bi vas gledao, ali on nas ipak prati", rekao je Del Potro.

Maradona je ljubitelj tenisa i već je pratio okršaj Hrvatske i Argentine u Davis Cupu 2002. godine, kao i nogometni okršaj svoje i hrvatske reprezentacije 1994. U Dubaiju je i zaigrao s Del Potrom. 
 
Maradona se zamjerio novinarima

Maradona je ovog tjedna naljutio i medije jer je stao na stranu argentinskih nogometnih reprezentativaca koji su proglasili "silenzio stampa" zbog lažnih napisa kako je Ezequiel Lavezzi pušio marihuanu. Maradona je poručio igračima i njihovim suprugama da potpuno obustave komunikaciju s novinarima.

Po sljetanju na Pleso bio je ljut zbog brojnih novinara na aerodromu, pišu argentinski novinari, ali ipak se smiješio pred kamerama.
 

Pročitajte više