"MMA bi trebao biti olimpijski sport!"

AMERIKANCI su u nedavnoj anketi na visoko drugo mjesto sportova za koje žele da postanu olimpijski uvrstili MMA, iako su mnogi iz tog svijeta svjesni da je takvo što godinama i godinama daleko od realizacije.

U određenim državama MMA još uvijek nije službeno priznat ni kao sport. Možda vam je poznata priča o našem Cro Copu koji je u nekim situacijama imao problema prilikom pribavljanja službene potvrde da je sportaš. No, to ipak ne priječi Amerikancima da izraze svoje mišljenje koje glasi da bejzbol i MMA žele vidjeti što prije na Olimpijskim igrama.

MMA je zauzeo iznimno visoko drugo mjesto kod anketiranih Amerikanaca koje je provedeno na inicijativu Yahoo Sportsa. Danu Whitea takvo istraživanje nije previše iznenadilo te naravno da dijeli razmišljanje velikog broja ljudi.

“MMA bi trebao biti olimpijski sport. Kad malo o tome razmislite… Imate boks u kojem možete udarati u glavu u tijelo, u judou izvodite bacanja i radite submissione, a u taekwondou možete udarati nogama. Sve to nalazi se već u UFC-u i to su MMA pravila”, rekao je Dana.

No, predsjednik UFC-a zasad ipak, čini se, nema u planu povesti neku službenu inicijativu da MMA postane olimpijski sport.

Pročitajte više