Mamić govori u ime HNS-a, a oni "ne komentiraju pojedinačne intervjue"

Foto: Hina

"JA sam bio s deset sportskih novinara u Splitu, ja im kažem pa dajte napravite vi malo klimu da dođemo igrati u Split. Oni mi kažu pa ti si lud, to je nemoguće. Ja kažem; kako to mislite? Oni kažu; nema nikakve šanse da igrate utakmicu u Splitu. Pitam ih kako onda to pišete? Vele oni; ajde ti živi u Splitu", izjavio je Zdravko Mamić u emisiji Orlando. Gazda Dinama i dopredsjednik HNS-a rekao je kako su u HNS-u htjeli da se utakmice hrvatske reprezentacije protiv Norveške i Italije igraju u  Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split odlučio je reagirati na njegove izjave.

"Naime, u svojim istupima gospodin Mamić je ustvrdio kako "splitski novinari" zbog straha od navijača jedno govore privatno, a drugo govore i pišu:
 
"Novinari iz Splita su nam rekli da nema teorije da odigramo utakmicu u Splitu. Pitali smo zašto onda govore i pišu da se tamo treba igrati, a nama privatno govore drugo i dobili odgovor – asti Boga, ajte vi živit u Splitu. Dakle, javno je jedno, a u stvari je sve drukčije", (Zdravko Mamić – Večernji list 1. travanj 2015.
 
"Gospodin Mamić zadnji je put u Splitu razgovarao s novinarima 1. studenoga nakon utakmice Split – Dinamo 0:0, kada se još nije ni znalo mjesto odigravanja reprezentativne utakmice Hrvatska – Italija. Obzirom da kolege s kojima smo kontaktirali negiraju bilo kakav naknadni razgovor na spomenutu temu, ovim putem ga pozivamo da javno kaže s kim je i kada razgovarao, u protivnom ćemo njegov istup smatrati vrlo nekorektnim i neprofesionalnim.
 
"Splitski novinari" svakako nisu jedno tijelo, svatko od nas radi za sebe, razmišlja svojom glavom, svojim imenom i prezimenom stoji iza napisanih tekstova i izgovorenih riječi, te stoga nema ni potrebe za generaliziranjem, jer zajednički stav ili kolektivno mišljenje niti može postojati, niti postoji.
 
S poštovanjem,
 
Za IO HZSN – sekcija Split", stoji u priopćenju.

HNS bez komentara

Index je pokušao doznati kako HNS komentira izjave svog dopredsjednika, ali dobili smo samo ovaj odgovor:

"Ne komentiramo pojedinačne intervjue".

Pročitajte više