Barišić o prodaji Dinama: "Dao bog da ovo uspije"

Barišić o prodaji Dinama: "Dao bog da ovo uspije"

Foto: Hina

DINAMOVA Skupština jučer je izglasala preoblikovanje kluba iz udruge građana u dioničko društvo, status kojeg je jedan drugi Dinamo već imao prije nego je ugašen 2004. nakon stečaja.

> Komentirajte na Indexu: Hoćete li uložiti u dionice Dinama?

> Dinamo ide u preoblikovanje, Mamić: Zovete nas prćijom, evo vam dionice Dinama pa kupujte

> Švaljek: Grad Zagreb najvjerojatnije neće sudjelovati u privatizaciji Dinama

Skupština kluba jednoglasno je prihvatila prijedlog Zdravka Mamića i IO-a, a preoblikovanje je povjereno jednom od skupštinara Marijanu Hanžekoviću, odnosno njegovom odvjetničkom uredu.

U sljedećih nekoliko mjeseci ili godinu dana, nakon što revizorska kuća utvrdi vrijednost imovine Dinama, u prodaji bi se trebale naći i dionice kluba, koje će u nekoliko krugova moći kupiti, najprije Grad Zagreb, a onda svi članovi kluba i na kraju vjerovnici i svi ostali.

''Ako me pitate, ne mogu se odrediti dok ne vidim procjene, ali mislim da je to jako dobro što smo to napravili i dao Bog da to uspije'', poručio je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema tu spekulacija. Angažirana je jedna od najpoznatijih revizorskih kuća koja će napraviti tu procjenu po zakonu i propisima. Vidjet ćemo što nakon toga".

Nakon toga slijedi kupnja dionica. Ima li interesa za kupnjom od strane aktualne vladajuće garniture u Dinamu?

''Ne znam čije su kakve mogućnosti. Kad govorim o sebi želja postoji, ali znam što mogu. To je više iz lojalnosti i jedna simbolika nego mogućnost. Ali ako nas se skupi puno, par stotina tisuća ili milijun, onda je to već značajno''.

Osvrnuo se Barišić i na izjavu zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek koja je rekla kako Grad neće sudjelovati u privatizaciji Dinama.

''Pa Grad je vlasnik tog objekta... Ne znam što je mislila s time, ali to se još treba posložiti. Po zakonu se mora konzultirati i ići od Grada'', zaključio je Barišić.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara