Mamić izrotirao među Filijalama: Čačić u Repku, Ćuk u Lokomotivu

Foto: Hina

SRETEN ĆUK, dosadašnji trener Dinama 2, novi je trener Lokomotive.
 
Iz Dinama 2 u Dinamovu filijalu Ćuk je otišao nakon što je dosadašnji trener Filijale Ante Čačić preuzeo hrvatsku reprezentaciju, što je Index već ranije najavio.
 
"Prije svega bih čestitao našem bivšem treneru Anti Čačiću. Smatram da je njegovo imenovanje izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije uspjeh i kluba i njega samoga. Isto tako vjerujem da će naš novi trener, gospodin Sreten Ćuk, nakon uspjeha s Lokomotivom isto krenuti iz Lokomotive u višu nogometnu sferu. Gospodin Ćuk je i započeo svoju trenersku karijeru u NK Lokomotivi, 2007. godine, ali i prije toga je sudjelovao u projektu kluba kao trener kadeta. Pa budući da imam jako dobro mišljenje o radu gospodina Ćuka, i smatram da je to prirodan slijed zagrebačkog nogometa, da je to jedna lijepa zagrebačka priča i sličan stil nogometa koji je započeo Tomislav Ivković, pa nastavio Ante Čačić, mislim da je jedini logični slijed čitavog sustava da čovjek koji je započeo karijeru ovdje, nastavi i dobije priliku u prvoligašu NK Lokomotivi", rekao je direktor Lokomotive Božidar Šikić.
 
Ćuk smatra da je "rastanak" od Dinama bio korektan, te da je sve klubove u kojima je radio dosad ostavio u dobroj situaciji.
 
"Mislim da sam jedini prvoligaški trener koji je radio sa svih dobnim kategorijama, od U-9 do U-19 i onda participirao u Dinamu U-21 selekciju. Hoće li to biti dobro pokazat će vrijeme, to što sada sam u NK Lokomotivi je moj četvrti rad na jednom takvom projektu. Podsjetit ću, 2007. godine krenuli smo u Lokomotivi iz treće lige s jednim velikim brojem mladih igrača i jednom okosnicom koju su tada činili Edin Mujčin i Mario Jozić. Potom smo ušli u drugu ligu, pa u elitno prvoligaško natjecanje.
 
Potom sam nakon Lokomotive uspio zastaviti pad i turbulencije u drugom projektu, NK Sesvetama koji je nakon grcanja u ligi ostao na četvrtom mjestu te sam tamo ostavio klub u dobroj poziciji. Treći projekt je u zadnjih godinu i pol formiranje mlade momčadi Dinama i mislim da u toj dosta zahtjevnoj ligi se korektno rastajemo."
 
Imperativ?
 
"Moj imperativ je višestran. Prije svega rezultat. Jer citirat ću gospodina Dujmovića – rezultat nije važan, rezultat je najvažniji. No također imamo mnogo kvalitetnih mladih igrača, veliki broj njih su mladi reprezentativci, i ako se neki od njih isprofiliraju i ostvare dobar transfer, onda ću biti jako sretan! Treba napomenuti kako NK Lokomotiva puno ulaže i u razvoj svoje omladinske škole. Ako ćemo uz taj rad iznjedriti nekog igrača, ja ću biti prvi od trenera koji će mlade igrače kaliti u prvoj ligi", rekao je Ćuk i dodao da ne osjeća pritisak jer je trener već 25 godina.
 

Pročitajte više