Mamić o problemima pred Petrolul: Soudani mora izvršavati svoje obaveze

Foto: Hina

DINAMO u četvrtak od 21 sati protiv Petrolula na Maksimiru brani prednost od 3:1 iz Rumunjske, odnosno bori se za plasman u skupinu Europa lige. Prije novog važnog europskog ispita situaciju u klubu prokomentirao je trener Zoran Mamić.
 
"Svi znate što nas čeka sutra, koliko je to važna utakmica. Iz prve utakmice imamo fantastičan rezultat, ali ne tako dobru igru. Rekao sam već nakon utakmice u Rumunjskoj da Dinamo mora biti još bolji nego u prvoj utakmici kako bi osigurao prolaz u skupine Europske lige. Maksimalno respektiramo Petrolul kao momčad i pojedince, ali isto tako vjerujem u našu momčad, u dobar rezultat i plasman u Europsku ligu", izjava je trenera Modrih.
 
Machado i Pivarić spremni za nastup, Soudani mora prihvatiti situaciju
 
Iako su bili upitni, Machado i Pivarić bi trebali biti spremni, dok se u zadnje vrijeme pojavio i "slučaj Soudani", vezan uz njegovu motivaciju i pristup. Mamić je o tome rekao: "On, kao i svaki drugi igrač, mora prihvatiti zahtjeve koje pred njih stavimo i to je to. O njegovoj kvaliteti kao igraču nema uopće smisla govoriti jer svi znamo koliko je kvalitetan, ali jednostavno mora izvršavati svoje obaveze. Kao što radi klub prema njemu i svim drugim igračima."
 
Na prošlom europskom gostovanju Petrolul je slavio 4:1 kod Viktorije Plzen i izborio ovu fazu natjecanja. "Gledali smo tu utakmicu u Češkoj, ali teško je po tome nešto suditi. Zabili su gol iz prekida i drugi s 25 metara u rašlje; to sve u prvih 25 minuta i naravno da je usmjerilo utakmicu na njihov mlin. S druge strane, Plzen je imao 26 udaraca po golu", Mamićev je komentar tog ogleda, uz napomenu: "Svaka utakmica je posebna."
 
"Petrolul je bolji i opasniji od Aalborga"
 
Rumunje je najavio i kapetan Josip Šimunić, koji će zauzeti svoju poziciju u obrani. "Imamo jako dobar rezultat, ali čeka nas teška utakmica. Mi smo Dinamo, pripadamo u Europu i to ćemo sutra i potvrditi", njegovo je mišljenje.
 
"Imaju puno dobrih igrača, a naravno da Mutua moramo posebno paziti. Osobno, meni je Albin izuzetno kvalitetan i opasan igrač", nastavio je, a zatim i usporedio Aalborg sa sutrašnjim protivnikom: "Meni je osobno Petrolul bolja i opasnija momčad. Kao momčad Aalborg funkcionira bolje, ali Petrolul ima bolje pojedince."
 
Na kraju je poželio sreću i svim ostalim hrvatskim klubovima koji se bore za Europa ligu. "Svima želim sve najbolje i nadam se da će proći jer to bi bilo odlično za naš nogomet. Da sva četiri kluba prođu u grupnu fazu Europske lige, to bi zaista bilo fantastično", zaključio je.

Pročitajte više