Mamić pred derbi galvanizira Dinamo posjetom prosvjedničkom šatoru: Živjeli branitelji! Mi vas nikada nećemo izdati!

Foto: Hina

Video: RTL

DVA DANA prije derbija s Hajdukom na Maksimiru, Zdravko Mamić doveo je momčad i trenere pred Ministarstvo branitelja u Savskoj ulici, gdje su izrazili potporu braniteljima, koji skoro mjesec dana tamo prosvjeduju tražeći smjenu ministra Matića i njegovih pomoćnika.

Mamić stariji  po dolasku položio je cvijeće pred ulazom u Ministarstvo, a igrači su zapalili svijeće, nakon čega su ušli u šator u kojem borave prosvjednici i rukovali se sa svima prisutnima.

"Izražavamo vam potporu i zahvalnost za sve što ste učinili u stvaranju Hrvatske, tako i za nas, da možemo igrati nogomet. Da nije vas, ne bi bilo nas. Dat ćemo vam sve što možemo. Ovaj put došli smo iskazati vam ljubav, ali učinit ćemo sve što budemo mogli. Neka vas ovaj plavi dres sjeća na ovaj dan" rekao je Mamić prije nego što jke prosvjednicima uručio dres s natpisom "Mi smo s vama".

Mamić je nastavio s obraćanjem braniteljima: "Neka vas čuva dragi Bog. Mi vas nikada nećemo zatajiti ni izdati.", nakon čega je zamolio za minutu šutnje za preminule tijekom prosvjeda i na bojištu.

Gostima se obratio Đuro Glogoški, predsjednik udruge stopostotnih invalida iz Domovinskog rata i jedan od organizatora prosvjeda:

"Hvala Dinamu, jednom od mnogih koji su nam došli dati potporu. Zahvalni smo vam i želimo vam svu sreću, da budete prvaci i napravite što bolje rezultate u Europi."

Ipak, zadnja je bila Mamićeva:

"Živjela hrvatska država, živjeli branitelji! I hvala vam od srca!"

Pročitajte više