"Mamić u Modrićevom transferu - dokaz sramotne neučinkovitosti hrvatske borbe protiv korupcije"

ZAJEDNO ZA DINAMO, Građanska inicijativa, koja okuplja, kako kažu "obespravljene članove Dinama i obične navijače", oglasila se povodom još jednog dokaza sukoba interesa u Dinamu, točnije obiteljskom obrtu Mamićevih. Priopćenje ZZD-a donosimo u cijelosti:

Ministre Jovanoviću, već ste na godišnjem? Mamić u Madridu prodaje Modrića!  

"U svijetlu medijske informacije da je ovih dana Mario Mamić, kao sin Zdravka Mamića i menadžer Luke Modrića sudjelovao u pregovorima s predstavnicima uprave Real Madrida oko Lukinog prelaska
u taj klub, još jednom upozoravamo na jedan od ključnih problema hrvatskog nogometa, ali i sramotne neučinkovitosti hrvatske borbe protiv korupcije.

Čak i kada je sve kristalno jasno, kada nema apsolutno nikakve sumnje da se na jedan prilično javan način krše njeni pozitivni zakoni, institucije Republike Hrvatske i dalje se oglušuju te se oklijevaju uhvatiti u koštac s bjelodanim nelegalnostima i korupcijom koju bi mogao prozrijeti i pučkoškolac.

U vrijeme kada je zbog recesije, ali i sveprisutne korupcije hrvatsko gospodarstvo na koljenima, a mnogi hrvatski građani na rubu gladi, moralno je neprihvatljivo da državne institucije Republike Hrvatske toleriraju nelegalno, besramno bogaćenje pojedinaca koje su čitav jedan sport, i to onaj najpopularniji, podredile sebi i svojim privatnim interesima.

Podsjećamo, i prema postojećem Zakonu o športu, za vrijeme dok mu se sin bavi menadžerskim poslovima u sportu, Zdravko Mamić ne smije sjediti u bilo kojem tijelu GNK Dinamo Zagreb kao udruge građana, a kamoli biti njegov izvršni predsjednik!

Mariju Mamiću želimo uspjeh u njegovim menadžerskim poslovima. On svakako ima pravo raditi što god želi i gdje god želi. Međutim, Zdravko Mamić koji je više puta lažno tvrdio da će žrtvovati
sinovu karijeru menadžera, s obzirom na svoju funkciju u GNK Dinamo Zagreb, mora poštivati zakone. Posebno što se taj klub – udruga građana i dalje uvelike financira novcem nas - poreznih obveznika.

U slučaju da se naše državne institucije ne očituju o ovome slučaju, te na vrijeme ne pokrenu valjane pravne mehanizme za što je krajnje vrijeme, o svemu ćemo obavijestiti Europsku Komisiju i ostale nadležne europske institucije.

Ovim putem GI ZZD još jednom osuđuje bilo kakve nasilne metode obračunavanja s nelegitimnom i nelegalnom upravljačkom klikom u Dinamu i hrvatskom nogometu. Te metode smatramo kontraproduktivnim i sramotnim. Smatramo da se protiv nelegalnosti moramo boriti kroz institucije, ma koliko to trajalo i koštalo nas živaca. Ostajemo i dalje posvećeni legitimnoj i legalnoj borbi članova kluba za njihova prava, povratak našeg Dinama u okvire zakona, morala, časti i sporta, od čega su hrvatski nogomet i NK Dinamo danas vrlo daleko.

Kao inicijativa članova i navijača kluba najavljujemo daljnju borbu sudskim putem i molimo članove Dinama da nam se i dalje javljaju te pridruže stotinama članova već spremnih za sudsko ostvarivanje
njihovih prava, kao i tisućama koji su se javili s podrškom.

Obespravljeni članovi Dinama i obični navijači okupljeni u Građansku inicijativu "Zajedno za Dinamo"

Pročitajte više