Manchester United u sudačkoj nadoknadi spasio bod protiv West Hama

Foto: Getty Images

ZANIMLJIVU utakmicu odigrali su u sklopu 24. kola Premiershipa domaći West Ham i Manchetser United.

Premda su gosti veći dio susreta bili bolji, opasniji, imali bolje prilike, West Ham je do sudačke nadoknade imao tri boda u džepu fantastičnim golom Kouayatea iz 47. minute.

United je svašta pokušavao do kraja. Posebno su dobre šanse imali Van Persie i Fellaini, no golman Čekićara je sve to čudesno branio.

Ipak, u 92. minuti bio je nemoćan kad je Blind jednu odbijenu loptu pospremio uz samu vratnicu.

Odmah nakon utakmice, trener Crvenih vragova Louis Van Gaal priznao je da je nezadovoljan predstavom svoje momčadi u prvih 45 minuta, no istaknuo je kako ga veseli pristup igrača i karakter koji su pokazali u nastavku, posebno nakon gola West Hama.

''Jako smo loše igrali u prvom poluvremenu. Nije to bila igra koju želim. Međutim, pokazali smo karakter u nastavku, dokazali smo da imamo duha i želje za pobjedom i mislim da smo zaslužili barem taj bod. Da smo tako igrali od početka, pobijedili bi'', rekao je Nizozemac pa je dodao:
 
''U prvih 45 minuta igrali smo neki čudan nogomet, nogomet koji nisam tražio. Kad smo imali loptu u posjedu igrali smo na neke duge lopte, umjesto da ju spustimo na zemlju i pas igrom stvaramo šanse.''
 
Nizozemac se osvrnuo i na igru Marouanea Fellainija, koji je posebno bio opasan u nastavku susreta.
 
''S Marouaneom u momčadi morate promijeniti stil igre. Mi smo to i napravili i zbog toga smo kreirali dosta šansi za gol. Sve u svemu, zadovoljan sam kako smo odigrali danas'', za kraj je rekao trner Crvenih vragova.
 
U nedjelju su odigrane još dvije utakmice i obje su završile neodlučenim rezultatima. Newcastle United i Stoke City su odigrali 1:1, a Burnley i WBA 2:2.

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više