Mancini vrišti "oprez", a Fergie se ne predaje: Da barem Sparky može zaigrati protiv Cityja



IAKO je Manchester City pobjedom na St. James Parku napravio golemi korak ka naslovu prvaka Engleske, Alex Ferguson vjeruje da ipak nije još sve riješeno.

Cityju za potvrdu naslova preostaje pobjeda u posljednjem kolu kada na stadion u Manchesteru stiže Queens Park Rangers. "Svjedočio sam i čudnijim stvarima u nogometu, tako da me ne bi iznenadilo kada bi QPR oteo bod Cityju",  rekao je menadžer Crvenih vragova za Sky Sports.

"Najvažnije je da mi svoje u Sunderlandu napravimo, a onda nam se uvijek ostaje nadati, jer realno govoreći QPR taj bod zaista treba i sve će dati da dođu do njega", istaknuo je strateg Crvenih vragova. "Da barem Sparky (trener QPR-a Mark Hughes op.a.) može zaigrati", dodao je u šaljivom tonu.

Mancini: Ništa još nije gotovo, veliku grešku napravili bismo preuranjenim slavljem

Premda vrlo zadovoljan igrom i pobjedom nad Newcastleom, Roberto Mancini upozorava kako još ništa nije gotovo i kako bi preuranjeno slavlje moglo biti kobno. Kao što je poznato,  City treba još pobjedu protiv QPR-a kako bi nakon 44 godine osvojio naslov nogometnog prvaka Engleske.

"Ostala nam je još jedna zahtjevna utakmica do kraja. QPR se bori za opstanak i zbog toga mogu biti vrlo opasni. Još nije gotovo. U istoj smo situaciji kao u ponedjeljak navečer. Favoriti jesmo, jer ukoliko dobijemo QPR, postajemo prvaci. No, o tome još ne možemo govoriti jer se moramo spremiti za zadnji susret", rekao je Mancini.



"Ako mislimo da smo već osvojili naslov, radimo veliku grešku. Naravno da sam uzbuđen jer smo na vrhu, ali ne smijemo zaboraviti da moramo još jednom pobijediti", dodao je talijanski trener svjestan prilike koja mu se ukazuje.

"To bi bila velika stvar za vlasnika, predsjednika i naše navijače te posebno za igrače koji su naporno radili i postali prava momčad. Sada smo u drugačijem ritmu nego prije pet ili šest tjedana kada smo prolazili kroz krizno razdoblje. Ali nogomet je takav, situacija se može promijeniti svakog tjedna", istaknuo je.

"Yaya Toure donio je veliko iskustvo iz Barcelone"

Naravno da nije propustio pohvaliti dvostrukog strijelca protiv Newcastlea Yayu Tourea.

"On je za nas vrlo važan igrač jer je iz Barcelone donio iskustvo osvajanje trofeja. Fantastičan je jer može odlično pokriti nekoliko pozicija na terenu. Također imamo i skupinu igrača koja s njim jako dobro funkcionira", dodao je Talijan.

"Vjerovao sam u ovo. Kada tako dugo dominirate prvenstvom mora vam se ukazati druga šansa. Poznata mi je povijest i koliko dugo se naslov ovdje čeka, ali o svemu takvome možemo razgovarati iduće nedjelje oko pet sati", za kraj će.

Pročitajte više