Mandžukić - najveća prijetnja desetkovanom Realu

Foto: Hina

LUKA MODRIĆ bi trebao biti spreman za finale Lige prvaka, ali pitanje je hoće li igrati u tom finalu ili će ga u društvu s prijateljima i suigračima gledati ispred televizora. U Realu kažu da će ga "pokrpati" kroz dva, tri tjedna, ali to je sasvim dovoljno vremena da se "kraljevi" bez svog "motora" negdje nasuču u domaćem prvenstvu i izgube korak za vodećom Barcelonom te da, što je možda i bolnije, ispadnu iz Lige prvaka u četvrtfinalu. Ukratko, Real je ni kriv ni dužan ušao u oluju i to u finišu sezone, odnosno u najgore moguće vrijeme.

Može li Real bez Balea i Modrića? 

Međutim, optimizma u Realu ne nedostaje. Ancelotti smatra kako se bez ozlijeđenih može i mora, a madridski dnevnik Marca dodaje kako je došlo vrijeme da James Rodriguez napokon preuzme odgovornost.

"U veljači smo igrali bez Ramosa, Modrića i Jamesa, ali momčad je u cjelini izgledala dobro", mirno će Ancelotti, a s njim se složio i Fernando Torres.

"Bale i Modrić su vrlo važni igrači, ali nisu cijela ekipa. Real ima specifičan stil igranja, vrhunske igrače i mislim da izostanak Balea i Modrića neće pretjerano utjecati na njihovu igru", rekao je napadač Atletica. Bez obzira na Torresove riječi, Real će definitivno biti oslabljen Modrićevim izostankom. Luka je protiv Atletica prije tjedan dana bio jedan od najboljih na travnjaku. Odigrao je svih 90 minuta, uputio tri udarca prema golu, dobio dva duela u obrani i osam puta spasio loptu. Luka je imao najviše dodavanja u Realovoj ekipi uz 94% uspješnosti.


CCJ umjesto BBC?

Ancelottiju se sigurno smračilo pred očima kada je čuo od svojih liječnika da je nakon Modrića i Balea vjerojatno ostao i bez Benzeme. U tom slučaju, Realov trozubac "BBC" sveo bi se na samo jedno slovo - "C". Ancelotti bi zato u napadu uz Ronalda mogao postaviti Jesea i Chicharita, odnosno mogao bi formirati "CCJ", ako bi se odlučio za formaciju 4-3-3, a moglo bi se dogoditi da u napadu zaigraju Ronaldo i James. Što god Ancelotti odlučio, jasno je da će protiv Atletica istrčati sastav koji je, osim na treningu, rijetko igrao zajedno, a s druge strane u srijedu čekat će ih gladni ratnici Diega Simeonea koje će predvoditi Mario Mandžukić. Hrvatski je napadač u prvom sudaru s Realom bio odličan. Iako nije zabio, zbog borbenosti je pokupio pohvale nakon utakmice od trenera, komentatora i suigrača. Samo jednom je zapucao na gol, ali u napadu je zadavao velike probleme Realovoj obrani. Imao je 81,8% točnih dodavanja, dva uspješna driblinga i dobio pet zračnih duela, a bio je i jedan od najkorisnijih u defanzivnom dijelu.

Mandžina osveta

Španjolci uz to nadodaju da će Mandžo biti posebno motiviran, jer se želi osvetiti za batine koje je dobio u prvoj utakmici. ABC.es piše da će Simeone uz Mandžukića u napadu postaviti Antoinea Griezmanna. Hrvatsko-francuski napadački tandem ove je sezone zajedno zabio sveukupno 43 pogotka u svim natjecanjima, a navijačima Atletica u sjećanju je onaj jedan, Mandžukićev, kojeg je zabio u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa protiv Reala.

"Ponovilo se!" - mnogi će poželjeti. 

 

Pročitajte više